В Україні чекають на другу хвилю епідемічного підйому захворюваності на кір

22 Листопада 2018, 17:00
2503

В Україні реєструється  друга хвиля епідемічного підйому захворюваності на кір. 

Про це повідомляють на сайті Волинського обласного лабораторного центру.

На Волині зареєстрували близько 1750 випадків. Проте, в районах, де рівень охоплення щепленнями недостатній, хворіють частіше — це Луцький, Рожищенський, Маневицький, Ковельський райони та Луцьк.

До питання профілактики  кору залучені медичні  працівники, освітяни, владні структури та громадськість. На епіднеблагополучних територіях, де реєструються спалахи, запроваджено обмежувальні заходи в навчально-виховних закладах (призупинення навчання, заборона прийому нещеплених дітей та їх вакцинація, тощо).

У зв’язку  із зростанням захворюваності на кір, оперативний штаб МОЗ України  в червні цього року  ухвалив рішення щодо розширення  за епідпоказами заходів посиленої вакцинації як дітям до 18 років, так і дорослим, котрі належать до груп ризику – медичних працівників, освітян, студентів навчальних закладів, представників силових відомств, учасників бойових дій без обмеження віку.

Тому  значно активізувалась робота з проведення вакцинації за епідпоказами дорослого населення, учнів та студентів навчально-виховних закладів. Щоб максимально спростити процедуру імунізації рекомендують, при необхідності,  розгортання  пунктів щеплень в уражених закладах. Завдяки цьому, протягом останніх тижнів  прищеплено позапланово понад 2000 осіб.

Область забезпечена  достатньою кількістю вакцини, якість якої підтверджена Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Вакцинуватись за Календарем і надолужити пропущені щеплення можуть безоплатно усі діти до 18 років, а також дорослі із груп ризику в закладах охорони здоров’я  по місцю проживання.

Профілактичні та протиепідемічні заходи направлені на стабілізацію захворювань на кір надалі продовжуються, в межах компетенції та чинного законодавства.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024