У рожищенському музеї відкрилась виставка, присвячена Дню Гідності та Свободи

22 Листопада 2018, 12:58
1511

З нагоди Дня Гідності і Свободи у Рожищенському районному історико-краєзнавчому музеї відкрили виставку «Честь. Гідність. Свобода».

Відкриття відбулось у середу, 22 листопада, — пишуть на сторінці Рожищенського історико-краєзнавчого музею у мережі Facebook.

Студенти першого курсу Рожищенського коледжу Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Гжицького зібрались у музеї, аби вшанувати подвиг учасників Майдану.

Усі охочі мали нагоду побачити світлини та предмети мітингувальників, пригадати, як розпочинався мирний Майдан та як починалось збройне протистояння громадян як реакція на провокації влади та небажання здійснювати реформи у державі.

«Усі ці речі були передані у музей безпосередніми учасниками Революції Гідності. Серед них – низка плакатів, прапори, бруківка, каски, біти та інше. Основний акцент виставки зроблено на плакатах із лозунгами мітингувальників – жителів Рожищенського району» – зауважила директор музею Наталія Патійчук.

Під час презентації виставки, особливу увагу відвідувачів привернула гумова куля, яка влучила у рожищанина Олександра Петрука під час подій на Майдані.

Варто відзначити, що виставка діятиме до кінця місяця.



1





 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024