РДА розповіла про перспективи ягідництва на прикладі одного підприємства

19 Липня 2016, 19:30
2426

Полуниця та малина – це найбільш поширені ягідні культури, за вирощування яких беруться наші селяни. Протягом останніх років постійно зростають площі закладання малини, особливо літніх сортів, в особистих селянських господарствах сіл Ужова, Топільно, Рудка-Козинська, Навіз, Любче. Полуницю в основному вирощують у селі Береськ. За кілька останніх років селяни переконались, що при правильній технології вирощування і відповідній якості посадкового матеріалу, ягідництво – справа вигідна. Про перспективи галузі пишуть на сайті Рожищенської РДА. Чиновники районного відділу агропромислового розвитку побували на підприємстві «NOVOSAD», яке займається вирощуванням ягідних культур.

Як стверджує засновник фірми, рожищенський підприємець Сергій Новосад, вони чесно та відкрито працюють з клієнтами, реалізуючи висококласні саджанці плодово-ягідних та декоративних рослин, привезені з елітних паспортизованих господарств Польщі, Нідерландів та Німеччини. Такий посадковий матеріал характеризується генетичною чистотою, відсутністю захворювань в процесі вирощування, високим ступенем приживлюваності.

Сьогодні «NOVOSAD» пропонує клієнтам оптом та в роздріб саджанці малини, полуниці, агрусу, смородини, порічок, жимолості, ягід годжі, плодових дерев – яблуні, черешні, груші, вишні, сливи, персика, грецького горіха та інших. Однієї малини близько 25 сортів. Тобто асортимент продукції не те, що багатий, а просто вражаючий (ціни на продукцію, яку реалізує фірма «NOVOSAD», можна дізнатись на відповідному спеціалізованому однойменному інтернет-сайті).

Основні критерії, як стверджує підприємець, за якими відбирають саджанці для реалізації, - це якість плоду, рівень врожайності та відсутність ознак хвороб.

У фірми «NOVOSAD» є спеціалізований магазині в Переспі. Вражає кількість саджанців різноманітних садових культур, які пропонують покупцеві.

Купуючи у фірми посадковий матеріал, ви можете отримати ще й необхідні консультації щодо посадки, догляду та вирощування даної культури. Напевно, саме така відкритість з клієнтами і сприяла тому, що родинна фірма Новосадів успішно співпрацює з сільгоспвиробниками не тільки України, а й країн близького зарубіжжя, - йдеться на сайті РДА.

Коментарі
19 Липня 2016, 22:54
Адо чого тут РДА? Вони палець об палець не вдарили.щоб те підприемство було.Зате пишуть про нього на своему сайті! Нащо це посилання на РДА? Ми й без РДА про Новосада знаемо.
19 Липня 2016, 23:39
як до чого? Інна Михайлівна разом з Богдановичом придумали "робочу" зустріч. це ж високий показник роботи цілої РДА
19 Липня 2016, 23:59
НИНІШНЯ "редактура", будьте, будь-ласка, уважними і не повторюйте помилок тих, хто зараз в різних "громадських" ЗМІ!!! Про цього підприємця - Новосада Сергія Миколайовича сайт Район.Рожище уже робив публікацію 18 березня 2016 року ( http://rozhyshche.rayon.in.ua/topics/333-sadzhantsi-vozimo-z-za-kordonu-z-pasportizovanih-gospodarstv-pidpriemets-sergii-novosad ), а також 3 квітня 2016 року ( http://rozhyshche.rayon.in.ua/topics/353-u-tsentri-rozhishcha-roste-derevo-soldat ). РДА з її структурними підрозділами, як завжди НЕ в авангарді, а Ви, маєте бути попереду хоча б на крок!!! Просніться уже врешті-решт...
20 Липня 2016, 00:24
Можливо це ваше покликання , кидайте те керування, посадіть на чесно вкраденому гектарі в Підлісках малину та господарюйте, я думаю краще вийде.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024