Поліція нагадує: Добровільно здати зброю можна до 31 липня

19 Липня 2016, 16:40
1617

Від початку проведення добровільного місячника здачі зброї, який триває з першого липня, до територіальних органів поліції мешканці краю добровільно здали 14 одиниць гладкоствольної зброї, 9 газових пістолетів, 12 боєприпасів, до зброї армійських зразків, 2 одиниці травматичної зброї, снаряд та гранату.

Осіб, які добровільно здадуть незареєстровану зброю, звільняють від кримінальної та адміністративної відповідальності.

Нагадуємо, що за порушення законодавства у сфері обігу зброї передбачена адміністративна й кримінальна відповідальність.

Стаття 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Що ж стосується гладкоствольної мисливської зброї, то тут передбачена адміністративна відповідальність за ст. 190 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Кримінальна відповідальність настає й у разі виявлення незареєстрованої холодної зброї (кинджалів, фінських ножів, кастетів тощо) – ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 3 років. Якщо ви маєте незареєстровану вогнепальну зброю, слід звернутися з відповідною заявою в поліцію. Працівники дозвільної системи нададуть вам кваліфіковану консультацію, а також у випадку необхідності допоможуть легалізувати зброю.

Осіб, які добровільно здадуть незареєстровану зброю, звільняють від кримінальної та адміністративної відповідальності.

Місячник добровільної здачі зброї триватиме до 31 липня 2016 року. Для отримання детальнішої інформації необхідно звертатись в службу дозвільної системи найближчого відділу поліції або в Управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області.

 
Коментарі
20 Липня 2016, 04:08
здавати зброю!!!! Ще треба вистріляти на х(ценз), всіх уйо(ценз) коментаторів Район. Рожище!!! І от того дня, як ці два чи три статево невдоволені, драглисті тільця отримають по кулі в свої тупі порожні бошки, можна буде поговорити про здачу зброї. А то перетворили коментарі на середовище свого жалюгідного існування - помийну яму!!!
20 Липня 2016, 17:08
Повідомте, будь ласка, поліцію про коментар явно не адекватної людини. Це просто ваш обов'язок. Ви що не бачите - це заява про наміри вчинити насильство із застосуванням зброї? В нинішніх реаліях вже давно на такі речі треба реагувати. Норвезький терорист Брейвік також перед початком своїх масових вбивств хизувався такими речами у соціальних мережах. Ви думаєте в Україні не може бути таких людей, помиляєтеся. Такі є всюди. Ще років зо три тому більшість із нас і припустити не могла, що в країіні може бути справжня, жорстока, кривава війна та ще й і з найближчим сусідом. З країною, де майже у кожного є родичі, були чи залишаються друзі, знайомі, однокласники. А тепер бачимо сумні реалії такої недооцінки. Тому ситуація з неадекватом, що збирається відстрілювати людей більш, ніж серйозна. Негайно повідомляйте поліцію, інакше у випадку чого будете співучасником злочину
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024