У Рожищі подорожчає вивіз сміття

16 Листопада 2018, 13:00
6538

З першого грудня у Рожищі діятимуть нові тарифи на вивезення сміття. Тариф змінюють у зв’язку із підвищенням ціни на пальне та прожиткового мінімуму.

Про це повідомляють у газеті «Рожищанин».

«Керуючись пунктом 2 частини 1 статті 28 закону України «Про місцеве самоврядування України» Законом України «Про житлово-комунальні послуги», постаною КМУ від 06.09.2013 року №1010 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», враховуючи розрахунки підприємства щодо економічно обгрунтованих планових витрат на послуги з вивезення твердих побутових відходів від будинків населення, будинків приватного сектору, багатоквартирних будинків, бюджетних організацій та інших споживачів Рожища, виконком міської ради вирішив встановити скориговані тарифи на послуги із вивезення твердих побутових відходів від жителів будинків приватного сектору, багатоквартирних будинків, бюджетних організацій та інших споживачів, які надаються комунальним підприємством «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради», — йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що тариф змінюють у зв’язку із підвищенням ціни на пальне та прожиткового мінімуму.

1
тарифи на вивіз сміття
тарифи на вивіз сміття

 

Коментарі
16 Листопада 2018, 16:30
"Ціни на нафту сягнули мінімімуму за останні 10 місяців"." Українцям пообіцяли зниження вартості пального на АЗС". І т.д. і т.п. Це не моя фантазія. Це заголовки новин останніх днів з основних інтернет-сайтів країни. Про це ж трублять і загальнонаціональні канали. Не вірите - перевірте. То як можна прикриватися підвищенням цін на пальне у такій ситуації? Керівництво комунальних служб, що новин не дивиться? Чи банально намагається збільшити прибутковість своїх підприємств? Відповідь очевидна. Як тільки з'являться додаткові кошти - це ж можна і собі коханому захмарну премію виписати, і лишнім пальним власний автомобіль заправити ну і ще багато чого такого. Але це ж аморально. Люди не можуть нову ціну на газ видихати, а ви їм бац і нові підвищені тарифи ще й за сміття. Це ж як ланцюгова реакція - підняв один, другий думає, а я що гірший. І пішло-поїхало. А ви любий народ, як воли тягніть. То можливо і не зовсім дурень той, хто взагалі відмовляється платити? Замість того, щоб розширювати добровільно-примусово кількість споживачів послуги з вивезення сміття за рахунок явних неплатників, про яких всі знають, то комунальники банальненько так вирішили спіймати момент і підняти тарифи. А чого б і ні? Днями вже так зробили автоперевізники, які прикриваючись тим же пальним суттєво підняли вартість проїзду. Але якщо завтра вартість пального дійсно знизиться, що до речі вже спостерігалося раніше, плату за проїзд знизять? А фіг вам!!!!!!!!!! А тому так і живемо. Терпіть далі......
16 Листопада 2018, 19:21
Краще б перевірили чи всі платять за вивіз сміття, тому що часто можна спостерігати як люди з недешевих авто вигружають мішки свого непотрібу біля сміттєвих баків,до яких відношення не мають.Якби хоч одного оштрафували,то можливо і він почав би платити.А таких багато.
16 Листопада 2018, 20:12
А у мене запитання 1м.куб. це скільки 10л. відер отходів?
16 Листопада 2018, 21:11
А як що за пів року сімя назбируе 1м кубічний. Булоб добре це враховувати. Може платити через місяць? І це добра думка!!!! Чи просто збирати мусор ще з вулиці та здавати щоб набрати 2куба на двох в міісяць??? Хто стількі здає??? Де беуть такі розрахунки? Де гнучкість до населення???? Один гніт.
16 Листопада 2018, 21:20
1 куб це 100 десятилітрових відер.<br/><br/>Ціни на нафту як і пальне скачуть кожен день. Правда на нафту в світі ціна так само швидко і падає, чого не скажеш про ціни на заправках. Вони стоять, як буцімто нічого не сталося, і в низ не йдуть.<br/>Якщо ж говорити про підприємства ЖКГ, то тарифи там міняють лише за певною процедурою, тобто не так просто і часто. Тому і в загальному тарифи ростуть, поступово але без цього вони будуть працювати собі на збиток. <br/>Сумніваюсь що на них хтось наживається, все таки комунальне господарство досить просто контролювати.<br/>А на рахунок цін на сміття то ціна буде тільки рости, тут потрібно тверезо оцінювати ситуацію. Кожному під силу зменшити його кількість. Все що можна здавати (метал, папір, пластик, скло і т.п.) треба здавати а не в мусорку як звикли це робити. Відмовитись від одноразових пакетів та пластикового посуду. Тара тільки скляна. Огранічні відходи на компост та перегній. Хто опалює не газом може палити все що горить. Тоді можна зменшити кількість сміття і тарифи рости не будуть. Тільки це треба робити всім і сьогодні, навіть ще вчора. Інакше потонемо в смітті, ще не довго залишилось.
17 Листопада 2018, 00:50
Як би ще забирали те сміття нормально,а то порозсипають,порозтріпують по вулиці,а деколи й взагалі не заберуть,навіть коли заплачено((((
17 Листопада 2018, 19:31
треба карати тих, хто не платить, а вивозить до 5 будинку
18 Листопада 2018, 09:29
і ще вивозять на кладовище , до 13 будинку в посадку
18 Листопада 2018, 12:13
Нафіга Район.Рожище ,якщо вони все здирають, де що можуть? Напишіть якусь гарну статтю, про гарних людей!
19 Листопада 2018, 13:19
Все правильно кажеш щодо сортування сміття та утилізації. Все що можна здати - Філіп вже давно здає. А щодо рентабельності комунальних служб, які начебто ледь виживають і балансують на межі рентабельності, то тут є багато питань. Наприклад, минулого року комунгосп прикупив бус Т-4 в Бурого. Добре, треба такий транспорт. Треба ж чимось їздити. А вже днями з'явилася інформація про придбання тим же комунгоспом ще одного буса, тільки вже Т5 &quot;пасажира&quot;. А тепер увага запитання. А навіщо комунгоспу пасажирський бус підвищеної комфортності? Для того щоб зад Ведмедика возити? І за які вибачте такі кошти так шикує комунгосп? Покупка ця досить вартісна. Тому не треба мені розказувати як вони бідують. Підвищення тарифів за вивіз сміття - це не необхідність, це мабуть хтось захотів нове службове авто....
20 Листопада 2018, 18:23
А що краще нехай сміття покінуть на дорозі.
20 Листопада 2018, 21:45
Так значить я оплачую квитанції за комуналку для того щоб комунгосп купляв у Шварцкопа Валери буса фольца?
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024