У Рожищенському районі освітянам та медикам хочуть підняти зарплату

15 Листопада 2018, 16:44
3394

Одним із основних завдань Рожищенської районної державної адміністрації на 2019 рік буде підвищити заробітню плату людям, які працюють у галузі сімейної медицини, освіти та культури.

У вівторок, 13 листопада, під час Дня депутата, у Рожищі розглянули питання заробітної плати установ та організацій, що фінансуються з районного бюджету, - пишуть на сайті Рожищенської районної державної адміністрації.

Під час обговорення питання «Про повноту навантаження і розмір середньої заробітної плати працівників в кошторисних призначення на 2018 рік» озвучили показники із середньомісячної заробітної плати без нарахувань:

найбіліший її розмір в апараті районної ради  - 12078 гривень, педагогів району 8180 гривень, у викладачів дитячої музичної школи – 7285 гривень.

Рейтинг із найнижчого рівня середньомісячної заробітної плати без нарахувань очолює сімейна медицина – 2971 гривень,  обслуговуючий персонал загальноосвітніх навчальних закладів району  – 3074 гривень, та працівники будинків культури – 3585 гривень.

Тож голова райдержадміністрації Інна Гайворонська наголосила на тому, що одним з основних  завдань на 2019 рік повинно бути підняття рівня заробітних плат працюючих в галузі сімейної медицини, освіти та культури.

 

Коментарі
15 Листопада 2018, 19:14
господи алелуя!!! нарешті згадали про обслуговуючий персонал у школах а то все вчителі і вчителі.....
15 Листопада 2018, 19:37
то все називається двома словами "ПЕРЕДВИБОРЧА ЛАПША!"
15 Листопада 2018, 21:44
Ну цікаво кому піднімуть ?????????
15 Листопада 2018, 22:13
Віриться з трудом,але надія якась завжди є,якже без неї.
16 Листопада 2018, 12:31
По пів дня працюють і щонайменше вісім тисяч нічого собі
16 Листопада 2018, 13:28
8 тисяч отримує молодий спеціаліст.вчителі скажуть ми вчимо ваших діток.але коли вже навіть батьки не справляються з програмою.то вчителі радять найняти репетитора.але нажаль ми з чоловіком вдвох не отримуємо таких грошей.мораль навіщо піднімати зарплату.вони і не вчать і на перервах не слідкують за дітьми.але побори на школу то святе
16 Листопада 2018, 14:09
Так вали в педагогічне і сам спробуй в школі працювати, сидіти на дивані в обговорювати саме простіше. А за кобили ти обережніше з висловлюваннями..
16 Листопада 2018, 16:53
Чому влада замовчує, що у школах в Рожище виявили КІР. Чому не закривають школи на карантин?
16 Листопада 2018, 18:41
А чому не прозвучало, що в апараті адміністрації (РДА) середня зарплата - 16 000? А в Гайворонської всі 20 000. РДА фінансується з державного бюджет - того самого що і вчителям і медикам (ті ж самі субвенції).
16 Листопада 2018, 18:48
І на інсулін, і інші "безплатні ліки" - теж державний бюджет мав передбачити гроші, а звезлося на місцевий бюджет (садочки, місцеве самоврядування, ПЖКГ, тощо), який і так голий!.Де тут "славна" виконавча влада на чолі з пре мєром?
16 Листопада 2018, 21:50
підніміть зарплату людям які замітають місто.їхню працю видно щоранку.до медиків без грошей не потикнешся.вчителів з столових не повиганяти.малі відсотки дітей може здати зно.після 9 кл втікають.то може вам шановні іти місто позамітати
16 Листопада 2018, 22:56
а де ще можна попити чаю по 30 коп і ще з 50 коп стояти і чекати здачу...
17 Листопада 2018, 10:50
До &quot;ех&quot;: Щоб Вам із чоловіком отримувати хорошу зарплату потрібно було у школі добре вчитись, а потім у інститут обирати достойну професію. А бо ж зараз не лінитися і працювати фізично. А Ви навіть у коментаріях із помилками пишете, та ображаєтесь на свою малу зарплату. Ну звичайно, якже не заздрити тим, хто із дитинства вибрав нелегку дорогу, а вчився так як потрібно ще зі школи...<br/>До &quot;АХ&quot;: До обіду робота вчителя називається &quot;урочний час&quot;, а далі підготовка до уроку, перевірка зошитів, самовдосконалення і т.д..<br/>До &quot;911&quot;: А чому вчителя зі столови виганяти, він що собака брудний? А щодо ЗНО, не потрібно шукати винних, там де іх нема. Якщо хоча б один учень із десяти здасть достойно ЗНО значить це вже заслуга вчителя. Вчитель працює в класі із 20-30 учнями, а не індивідуально з одним. На уроці він орієнтується на тих дітей, з якими можна працювати. В наш час в класах стає дуже багато учнів-шкідників, які не дають навчати вчителю і навчатись тим діткам, які прийшли в школу за знаннями. Останніх дуже шкода. А шкідники, це часто діти із заможних родин, або діти тих нереалізованих батьків, які ще зі школи не любили вчитись і у всьому звинувачують вчителів по сьогоднішній день. В кінцевому етапі постраждають батьки тих учнів-шкідників, які в житті без підримки дорослих не втримаються у жорстокому світі. Ось так забруднюється суспільство. А потім вилазять ці дорослі шкідники в суспільстві (злодії, вбивці, корупціонери і т.п.).<br/>Шкода мені таких людей як &quot;ех&quot; та &quot;АХ&quot;. Їм приходитьсч із душевним зітханням &quot;еххх...&quot; та &quot;аххх...&quot; іти по життю.<br/>Шаноні земляки, поважайте будь-яку працю, чито фізичну, чи то інтелектуально і не шукайте винних людей у своїх негараздах. Почніть із себе та із своєї сім*ї. Не допустіть, щоб Ваші дітки повторили помилки своїх батьків. Дайте дітям хороше вихованням, а тоді ми - вчителі обов*язково дамо хороші знання.
17 Листопада 2018, 11:30
що * заторкнули * за живе!! Ото настрочили,,,
17 Листопада 2018, 11:41
До &quot;ані&quot;. Так, мене затронуло. А що це погано? ;)))<br/>Помітно, що Вас &quot;аня&quot; затронуло. Значить писав не даремно і такі &quot;ехи&quot; та &quot;ахи&quot; візьмуть до уваги.<br/>Еххх...., якбиж то...
17 Листопада 2018, 14:09
оце * тошнотік* ще не кінець...
17 Листопада 2018, 23:55
&lt;p&gt;Чому при наявності вчітеля сім.я наймає репетитора? Дитина добре вчиться,але вчителю начхати на знання,розказала&amp;nbsp;урок і до побачення. Як може таке бути,коли усьому класу 2 бали ? То весь клас не навчіла? Ох не плачте вчителя за зарплати свої.&lt;/p&gt;
19 Листопада 2018, 09:45
Читайте уважно мій коментарій вище. Ви не уважно читаєте. Так напевно в житті не уважно спостерігаєте за ситуаціями навколо. Будьте уважні, це дуже важливо!!!<br/>Там сказано &quot; Вчитель працює в класі із 20-30 учнями, а не індивідуально з одним...&quot;<br/>Я так бачу, що багато батьків вважають (особливо ті, що в свій час ледь школу закінчили), що вони були б хорошими вчителями, а ті хто вчителі це непотріб, шкідники суспільства. <br/>Далі все зводиться до вище сказаного....
19 Листопада 2018, 23:46
Питання до вас, Поганий вчителю, що змінится якщо педагоги отримуватимуть відповідну зарплату 8180гр, то школярі змінятся в кращу сторону чи навпаки? Останніми роками від школярів чую непристойних слів, суржиків, які так і досі не змогли викорінити це ганебне явище. Це вказує на те, що в школах відсутня дисципліна,чи залежить від виховання батьків, чи може разом взятих?!?
20 Листопада 2018, 23:51
Вчитель-предметник зобов*язаний дати знання із свого предмета і аж ніяк не виховувати дітей. Так, у школах є спеціальні працівники (дирекція, психологи, соціологи і т.п), які у певній мірі відповідають за виховний процес, але і вони без сімейного виховання не справляться. Батьки повинні виховувати, це Їх прямий обовязок який взяли на себе від народження дитини. І сором тим батькам які перекладають свій прямий обов*язок на інших. Для чого ж ви дітей народжували, щоб я їх виховував?! Ні, я тільки можу давати знання із свого предмету, якщо нічого не заважає (про шкідників написано у моєму першому пості).<br/>Роздули тут тему про вчительську зарплату наче про зарплату депутата.:))) За якихось 8 тис., аж смішно :))) Спустіться на землю. Хто не боїться фізичної або розумової праці, той не рахуює чужих зарплат, а знає що 8 шт. сьогодні заробити не тяжко. Не хотів вчитись - іди на будівництво, там підсобники постійно потрібні і зарплати вищі ніж у вчителів. <br/>P.S. Думаю, пора закривати тему, а то дійсно, аж тошно.
21 Листопада 2018, 02:01
о проснувся!
30 Листопада 2018, 18:23
Мені не потрібне ваше виховання. Ви повинні навчити дитину ,а я репетитора наймаю.І моя дитина не дурна,але школа не дає знань. Тоді за які заслугі вам платити? Не можете дітей якісно навчити ,то цитую&quot; - іди на будівництво, там підсобники постійно потрібні і зарплати вищі ніж у вчителів. &quot;
09 Травня 2019, 20:38
Спочатку потрібно в школах заборонити працювати пенсіонерам,ну який вчитель вже в 60років,це відбуваловка,і не бажання навчити дітей,а отримати зарплату і пенсію!А в ЗОШ№2 взагалі керівники два пенсіонера!
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром