У Рожищі хочуть відремонтувати занедбаний кінотеатр

18 Липня 2016, 10:04
3667

Андрій Рудчук сам опанував музичну апаратуру і як помічник звукорежисера їздив у тур із «Океаном Ельзи».
І в невеликому провінційному містечку реально влаштовувати класні заходи для молоді, якщо буде організатор і сприяння влади та місцевого бізнесу. В цьому переконаний рожищанин Андрій Рудчук, який, попрацювавши зі знаменитими музикантами, повернувся додому й загорівся ідеєю відремонтувати занедбаний кінотеатр.
Про це пишуть Хроніки Любарта з посиланням на щотижневу газету Волинські Новини (№24).
Тут, зі слів хлопця, можна проводити репетиції і виступи, неформальні зустрічі, показувати кіно. Він вірить, що вдасться реалізувати цей хороший задум, адже сам має наполегливість і розраховує на підтримку небайдужих.
– Думаю, що мені пощастило зустрітися з потрібними людьми, а далі все залежало від мого бажання і старання, – каже Андрій. – Років зо сім грав у рожищенському народному ансамблі «Байда» на кобзі. Згодом навчився грати на електрогітарі. Зібрав невелику групу з таких самих самоуків, грали переважно для власного задоволення. А потім у соцмережі познайомився з музичним продюсером Владом Яруном, звукорежисером «Океану Ельзи», який ще працює у столичній студії звукозапису. Це було трохи більш як рік тому.

Онлайн-спілкування переросло в особисте знайомство і дружбу, тож одного разу Андрій просто поросив Влада: «Навчи працювати зі складною музичною апаратурою». І той так само просто погодився. Хлопець поїхав у Київ, як пригадує, повним нулем, такого складного обладнання, що стояло в студії, ніколи не бачив. На початках працював адміністратором, а у вільний час наставник показував йому, як налаштовувати апаратуру до репетицій і записів, як записувати, редагувати тощо.
– Навчитися можна, маючи велике бажання і хорошого вчителя, – зауважує рожищанин. – У студії записувалися «Океан Ельзи», Lama, Злата Огнєвіч, Brutto та інші артисти. Сподобалося спілкуватися з музикантами, насправді вони прості, не пихаті. Щоб краще навчитися безпосередньо в процесі, попросив Влада Яруна взяти мене у всеукраїнський тур «Океанів». Так два місяці їздив із гуртом, здається, пропустив тільки два концерти. Допомагав налаштовувати комутацію гітар, звук на сцені. Боявся, бо не вважаю себе професіоналом, хвилювався, руки трусилися. Але впорався.

Андрія Рудчука запросили техніком у гурт «Карна», з яким також працює Влад Ярун, із ними побував на багатьох фестивалях. На виїздах мав хорошу практику і вже супроводжував «Карну» як основний звукорежисер.
– Приблизно півроку тому в Рожищі зібрав групу «Наміб», солістка – моя дівчина Анастасія Солонінко. Придбав додому апарат для звукозапису. Записали дві пісні, був один акустичний виступ. Бракує часу займатися цим проектом, бо рідко буваю вдома, – додає хлопець. – Трохи заглибившись у професійну музику, почув багато нових цікавих гуртів, які грають на достатньо високому рівні. Свою аудиторію вони обов’язково знайдуть. Навіть у невеликих містечках можна влаш­товувати власні фестивалі, якби була відповідна підтримка.
Тому група ініціативної молоді з Рожища загорілася ідеєю відновити занедбаний кінотеатр. Частину приміщення віддали дитячій бібліотеці, а зал кінотеатру – зачинений, запущений. Там можна було б проводити безплатні концерти, придбати проектор і крутити кіно.

– У будинку дитячої творчості, музичній школі багато талантів, а влаштувати виступ вихованців нема місця, – пояснює Андрій. – Будемо просити мера, місцевих підприємців, щоб допомогли впорядкувати кінозал, що вже багато років стоїть пусткою.

Ольга ЮЗЕПЧУК, Рожище

Коментарі
18 Липня 2016, 13:35
Хороша ідея. Успіхів тобі
18 Липня 2016, 13:51
Молодець!!!Гарну справу задумав! Треба.щоб влада і підприемці допомогли!
18 Липня 2016, 14:15
Та скільки ми вже можемо допомагати. То на день міста дай, то на незалежність дай, то на АТО, то волонтерам, то на похорони, то на те допоможи, то те купи, то тим посприяй. Коли це вже скінчиться. Платимо податки, то з них і візьміть. А то всі думають, що хтось тут мільйони заробляє
18 Липня 2016, 14:17
Мовчи збідований ти наш. Що на золотий айфон не хватає, чи новий мерсюк?
18 Липня 2016, 14:30
Допомога -це справа добровільна.Платникам податків ,що займаються спонсорською допомогою, доведено менший процент на податок. Без вигоди для себе вони нікому не допоможуть.
18 Липня 2016, 14:41
Що ти мелеш? Який менший процент на податок. Ти що американських фільмів передивилася? В нас такого немає
18 Липня 2016, 15:13
відреставруй...
18 Липня 2016, 15:17
Реставруй не реставруй, все одно получить Безверхий чи Щварцкоп приміщення
18 Липня 2016, 15:40
Ця тема ремонту кінотеатра давня і заїжджена, але першою її на поверхню витягнув Олег Савчук. Тепер дивним чином при Гайворонській знову про це говорять. Співпадіння? Дай боже щоб так... але відремонтувати його не реально без участі держави, а реальних лобістів вибити бабки з держави місто і район не мають, та й місто з районом не дружить - живуть собі окремо одне від одного (про владу мова). Бізнес протсо так теж бабкі не дасть на таке.
18 Липня 2016, 19:44
Надайте конкретні факти вашої благодійний діяльності, яка на вашу думку є вимаганням. А то складається враження що якийсь юєб.н пише аби писати.
18 Липня 2016, 20:02
Отож з того роя не ви йде ні х.....
18 Липня 2016, 21:05
Через років 10 внас вже нічого неостанеться..добиваем все те що осталось після комуни...отака правда
18 Липня 2016, 22:24
Конкретних фактів ти хочеш. Так вибачай, ніхто з прохачів квитанцій не видає. В кращому випадку згадають десь під час промови, так між рядками, наприкінці, щось типу "це свято відбулося завдяки..." і швиденько читають список зі шпаргалки, і то когось зачитали - когось забули. Чи не так? А щоб людей на сцену запросити, щоб їх рожищани побачили. Не всі ж знають підприємців по прізвищах, так ні, а на що головне себе коханих владців показати. А ще є неформальні збори на мойці в Безверхого, там тоже добрі суми збирають. Але що тобі про це знати убогому
18 Липня 2016, 22:55
Десь розумію вас...Але е ще біблейна істина про те що коли зробив добро.мовчи...Тобі повернеться...А вони (тобт о влада) хай кричать...Ім всеодно ніхто ж не вірить.Знаемо іхню "доброчинність"....
18 Липня 2016, 23:22
Те що на мойці в Безверхого збираються підприємці бухати це нікому не секрет. Якщо збирають бабки надайте конкретні шу інформацію прізвища, суми....
19 Липня 2016, 01:22
Апри чому тут мер до кінотеатру?
19 Липня 2016, 12:03
Чесне слово, як у тому анекдоті.... "АБИДНА ДА?!"
19 Липня 2016, 12:15
Ти вже втомив. Які ти хочеш прізвища, які суми? Ти шо прокурор? Щоб перед тобою відчитуватися. Це як у кіно: явки, паролі подавай. Якийсь клоун прямо
19 Липня 2016, 13:51
Віджимаючи в вас бабки, вас розводять як лохів обіцяючи всякі поблажки в ведені вашої діяльності...кришування і т.д.
20 Липня 2016, 11:03
Вгамуйтеся "підприємці" і "до підприємці". Людина хорошу справу задумали, а ви гадите тут один одного і всіх разом. Хочете допомагати - допомагайте, не хочете - ваше право. Вільному воля, спасенному рай!
20 Липня 2016, 19:46
А хто занедбав цей кінотетеатр спочатку згадайте....Тоді будете говорити хто його має відновлювати....Перед закриттям кінотеатр отримав нову чеську апаратуру...Де вона?Державі глибоко начхати на дозвілля народу,бо самі вже давно в Європі...Народ голий і босий,так що з цим питанням мабуть потрібно звертатись десь до ентузіастів з грошима....
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024