Інформація про військові навчання у районі була засекречена

15 Липня 2016, 18:42
2515 Джерело: encrypted-tbn1.gstatic.com

Про це повідомила голова Рожищенської райдержадміністрації Інна Гайворонська під час сесійного засідання.

 

Депутат районної ради Руслан Хомич попросив роз’яснення у керівників району, чому населення, або хоча б сільські голови не були повідомлені про військові навчання на території району.

 

 «Вчора отримав сотні телефонних дзвінків. Всі питають: що сталось? Блокпости, кулемети, військові… За два з половиною роки я проїхав сотні блокпостів. Вже до цього звик. В країні війна. А звичайні люди цього ж не бачили. Я фермер. У мене техніка в полях, незібраний врожай. А поруч військові ночують. Вогнища палять, курять… І не знати хто це. Якісь дядьки: половина у військовому, половина – в цивільному. Хоча б сільських голів повідомили про ці навчання», - не приховував роздратування депутат.

 

Голова Рожищенської РДА Інна Гайворонська повідомила, що ці навчання на базі Ковеля планувало командування Західного регіону. План цих навчань був засекречений.

«Як керівника територіальної оборони в районі, мене попередили, що діють диверсійні групи УМОВНО, які УМОВНО можуть напасти на стратегічні об’єкти. Це могло статись у будь-який момент у будь-якому районі. І нас умисно не попереджали, щоб подивитись, як зреагує штаб оборони району, голова адміністрації, сільські голови. Які заходи будуть вжиті у цій ситуації.  Вони хотіли побачити реакцію населення. Поліція була повідомлена про усі блокпости і з якою метою вони там перебували. Поліція стежила за громадським порядком, щоб не було конфліктів між військовими і населенням. В суботу ці навчання завершаться», - повідомила Інна Гайворонська.

Коментарі
15 Липня 2016, 22:34
не той майдан та не там де потрібно відбувся
15 Липня 2016, 23:46
і як зреагував цілий штаб оборони району? напевно про ....ли всі стратегічні об"єкти. а от реакцію населення побачили.
18 Липня 2016, 10:39
Скажу більше...... смола та похідні смоли бур4тин і прикрита навчанням із зброєю гелеогорозвідка та незаконне видобування рівненськими та маневицькими старачами аїх по неохфіційних даних мало бути 10000
18 Липня 2016, 11:57
О, знову Потап під ніком 123 "забрєділ"
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром