«Безлад на районі»: рожищани скаржаться на хащі серед кладовища. ФОТО

12 Листопада 2018, 13:08
безлад на кладовищі у Рожищі 5645
безлад на кладовищі у Рожищі

Рожищани скаржаться на безлад на кладовищі.

До редакції «Район. Рожище» надійшов лист від читачки Тетяни.

«Приїхала на Дмитрівську поминальну провідати могилки рідних у Рожищі. Прикро вразив безлад на цвинтарі. Добре, що позрізали старі дерева, але зілля та чагарники справляють  гнітюче враження. Хтось, можливо, погано дбає за останнє місце спочинку своїх родичів, але ж є могилки, які справді доглядати нікому: або не лишилось ні рідних ні близьких, або ж вони вже й самі немічні, або виїхали за кордон», — пише жінка.

Також вона зазначила, що сусіди-поляки значно краще дбають про свої цвинтарі.

«Вони щороку приїжджають сюди поприбирати на могилах своїх земляків. А ми чим гірші? Варто задуматись…Навряд чи просто достукатись до свідомості громади. Напевне, шефство над справою мають взяти органи місцевого самоврядування, у підпорядкуванні яких є відповідні комунальні служби. Хоча б двічі на рік (перед Великоднем і перед Дмитрівською поминальною) потрібно прибрати на всіх могилах. Якщо це не під силу комунальним службам, то можна наймати робітників на ці роботи, або намагатися залучити громаду. Треба це робити, бо за нинішній вигляд кладовища соромно навіть мені, а рожищанам має бути ще більш соромно», —додає жінка.

Хащі на кладовищі у Рожищі
Хащі на кладовищі у Рожищі

Безлад на кладовищі
Безлад на кладовищі

1


Прибрані могили поляків
Прибрані могили поляків

Безлад на могилах
Безлад на могилах


 

Коментарі
12 Листопада 2018, 15:23
Як я помру краще спалили, а то ще клопіт після смерті.
12 Листопада 2018, 18:26
є на біржі люди які мають по 100 відмов от є робота для них
12 Листопада 2018, 18:30
нащо вам мертві жителі 99 буд живуть гірше немає мусорників сміття забирають через день .але жителі щодня зносять сморід собаки совають.всім байдуже .ми в гірших умовах ніж покійники
12 Листопада 2018, 19:37
У нас в селі перед Пасхою з кожної хати збирають 50-100грн на кладовище.Хто не має-іде прибирає і косить ті хащі...а гроші ідуть на бензин для коси на отруту від зілля...хто не живе в селі,а приїжджає тільки на проводи-стоїть скринька...і завжди всі вкидають гроші на самі Проводи.Можна ж навіть поставити скриньку в церкві саме для цього...а так то мабуть треба щоб батюшка був на свому місці і організував...
12 Листопада 2018, 21:30
А та пані,яка раз в рік приїжджає на поминальну,не хоче взяти сокиру і трішки поприбирати.Тоді нехай фотографує і виставляє в мережу результат. А то понаучувалися тільки жалітися. Дякуючи місцевій владі величезні і старі дерева,які могли б пошкодити пам'ятники, зрізали. Але тепер більше світла потрапляє і нові кущі ростуть шаленими темпами. А родичі не дуже поспішають вирубувати,все чекають,що прийде якийсь &quot;добрий дядя&quot; і прибере їхні могили. <br/>Всі хочуть як у поляка,а культури як у поляка то нема:сміття зібрав і викинув через дорогу або біля сусідньої могили в ті ж чагарники. А смітник був через 10 метрів,але ж туди ще треба дойти, а навіщо...!!!<br/>Отож, перш ніж жалітися на роботу інших, подумайте що ви зробили для кращого результату.
12 Листопада 2018, 21:40
знову повторюсь де біржа праці стають туди для субсидій.повно людей можуть прибрати.і біля стиру.і на кладовищі
12 Листопада 2018, 22:12
А ті, яким в суді присуджують громадські роботи, хіба не можуть там відробляти?
13 Листопада 2018, 12:07
Пані Мосійчук... досить уже
13 Листопада 2018, 16:07
Те що зрізали старі дерева це добре. Але є одна підприємиця, якій видіялють кошти з наших податків якраз на облаштування кладовища. Здогодуєтеся про кого мова йде? Та щось її роботи там якраз мало видно, хоча ті хащі якраз через паркан від її вагончика-похорончика. Здебільшого там частенько підпрацьовує її чоловік-держслужбовець. Але що ти можеш там встигнути після роботи?
13 Листопада 2018, 20:39
На благоустрій кладовищ кошти в бюджеті закладаються.Але виділяються не для підприємиці.Неправдивих пліток розпускати не треба.Є спеціальна організація, яка займається благоустроєм міста, на рахунок якої виділяються кошти місцевого бюджету. Підприємиця щомісяця сплачує такі самі податки.
14 Листопада 2018, 12:09
Це ви не меліть дурниць. То по вашому пан Дембіцький з бензокосою вечорами на кладовищі просто за даремно волонтерить, бо він такий добрий і перейнявся проблемами благоустрою....
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром