Антоніна Клімчук: "Пропоную залишити усі непорозуміння в минулому та розпочати працювати на благо району"

15 Липня 2016, 16:00
5616

В редакцію Район.Рожище звернулася Антоніна Клімчук, аби спростувати попередню статтю "За що звільнили Антоніну Клімчук?".

Текст подаємо без змін. 

 

Усі представлені офіційні документи у попередній статті не були секретом – і я знайомила з ними журналістку Волинської газети. Оскільки, поряд з цими документами, я надавала інші, зміст яких відображає, що висновки КРУ були замовленими і роздутими, то відразу можна зрозуміти істину проблеми.

А отже, на посаду начальника відділу освіти Рожищенської РДА, з посади директора ЗОШ І ступеня села Вишеньки,  була призначена 29.08.2005 році. На той час стан справ у даній галузі бажав бути кращим. Про що, свідчать висновки за результатами комплексної перевірки освіти району та рішення колегії №7/5 від 29.12.04 році, та №6/6 від 29.12.05 році, де робота відділу освіти  була визнана недостатньою.








 

А також висновок тендерної палати №в-85/03  від 16 березня 2007 року.







 

Я не беруся судити попередніх керівників, бо на це могли бути різні причини, одна з яких - недостатнє фінансування освіти в 90-х роках.

Пропрацювавши 3 місяці на посаді – я склала план заходів, щоб усунути усі недоліки та покращити якість надання  освітніх послуг  в районі. Вважаю, що саме моя наполегливість та вимогливість, в – першу чергу до самої себе та до своїх підлеглих, створення комфортного мікроклімату у колективі, відкритість та демократичний стиль управління, дали очікувані  результати і через чотири роки, під час комплексної перевірки, район отримав хорошу оцінку діяльності відділу освіти Рожищенської РДА. За цей період район почав лідирувати на рівні області як по навчальній частині, так і в позашкільній освіті, спортивно- масовій роботі. Хорошу оцінку роботи було винесено і рішенням колегії облуон Волинської ОДА за результатами комплексної перевірки освіти району у грудні 2009 року.









 

Однак, якщо по навчальній частині я була сформований спеціаліст, то фінансова та юридична сторона вимагала постійного вдосконалення та навчання. Коли з кінця 2007 року, на керівні посади почали повертатись особи, які були звільнені після Помаранчевої революції, працювати ставало чимраз важче. Адже мало не щомісяця були позапланові перевірки.

Коли тимчасово, потрібно було очолити тендерний комітет, я зрозуміла, що без юриста в цих питаннях не обійтися. Оскільки з постанови прокуратури за 2007 рік видно, що порушення вчинені ні зі злого умислу, а через недостатній рівень юридичних знань. Бо Закон України «Про закупівлю  робіт та послуг за державні кошти» вступив в дію у 2001 році, а до 2007 року ніхто газ через тендер не закупляв. Те, що член тендерного комітету не пройшов навчання, то взагалі було не в моїх силах, оскільки головний спеціаліст відділу освіти є працівником райдержадміністрації і оплата за підвищення кваліфікації здійснюється з державного бюджету в межах фонду оплати праці. Тому, через відсутність таких коштів не було пройдено навчання. Хоча, цю норму взагалі уже зняли, як не суттєву. Відсутність окремих довідок при закупівлі пального для шкільного автобуса - це було колегіальним рішенням. Бо тендерний комітет у складі 5 осіб розумів, що відмова у прийнятті пропозиції на закупівлю пального могла призвести до призупинення підвозу дітей на два-три місяці. А на вулиці була зима!

Розуміючи складність даного питання, з метою приведення до норм чинного законодавства, у відділі освіти було введено посаду юриста, який згодом і очолив тендерний комітет. Тому тут треба розмежувати рівень відповідальності. Усі недоліки висвітленні в акті ревізії, частково були в компетенції голови тендерного комітету Володимира Бондарука, на якого було складено протокол за наслідками ревізії. Через відсутність порушення в діях тендерного комітету, в судовому порядку даний протокол був скасований. Отже, називати зловживанням на суму 300 тисяч грн є некоректним. 



 

Інформація про завищені ціни на продукти харчування, що призвело, нібито, до зайвого витрачання місцевого бюджету в сумі 24,8 тисяч гривень взагалі взята «з неба». Адже. довідки із статистики порівняння цін надано не було, а прирівнено до цін виробника. Хоча при відділі освіти не було і немає підрозділу, який би постачав продукти харчування, тому це робили посередники, які і ставили націнку за послуги постачання. На сьогодні це питання вирішується аналогічно.

По факту проведеного ремонту покрівлі у ЗОШ №3 міста Рожище, повідомляю: небюджетну заборгованість показувати на той час керівництво райдержадміністрації (фінвідділ) забороняло. Тому, для уникнення аварійної ситуації, після переговорів директора школи Леонтія Ткачука та приватного підприємця Миколи Вавренчука, був здійснений ремонт з домовленістю пізнішої оплати за виконані роботи. (Наперед кошти ніколи, нікому не перераховувались).

За усю свою трудову діяльність до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягалася.


 

Те, що КРУ на той час отримало вказівку провести ревізію «на замовлення» під окремих осіб, свідчить такий самий акт складений на начальника управління соціального захисту Рожищенської РДА Віталія Шварцкопа, який в судовому порядку був скасований. В рішенні суду чітко зазначено:

- порушення бухгалтерського обліку лежить на відповідальності окремих структурних підрозділах;

- КРУ перевищувало свої повноваження, коли вказувало щодо відповідності займаної посади начальників.






 

В той час, за свою сумлінну працю та успіхи відзначена та нагороджена різними установами та відомствами.




Крім того завжди була активним учасником у громадському житті державних службовців. Представляла район у спортивних змаганнях області.



 

На сьогодні я є студенткою ІІ курсу Тернопільського Національно-економічного університету, успішно навчаюсь, та пишу магістерську роботу на тему "Формування та підтримка організаційної культури у відділі освіти", що є основним мотивом обіймати посаду в органах державної влади. 


 

І на завершення, хочу щиро подякувати усім керівникам шкіл за підтримку, яку висловили у зверненні до голови райдержадміністрації Інни Гайворонської, громадським діячам, які незважаючи ні на що, продовжують вірити та підтримувати, а також колективу відділу освіти та його структурним підрозділам, які стали заручниками даної ситуації.

Тому пропоную залишити усі непорозуміння в минулому та розпочати працювати на благо району.  

 

Антоніна Клімчук

Коментарі
15 Липня 2016, 19:06
ще б свідоцтво про народження та медичну картку відсканувала і показала. Цирк
15 Липня 2016, 19:10
Знову Степанівна не винна!!!! Всі дурні і суд дурний... А вона миротворець районного розливу
15 Липня 2016, 19:13
знов та "чорнобильська мадонна" звіздить, як вже достала
15 Липня 2016, 19:15
жертва ой жертва
15 Липня 2016, 19:19
Ой, вкусила вас Антоніна Степанівна, пані коментаторка! Чи думаєш ніхто не знає, хто пише? Готов наступну статтю! Тільки скільки в тебе тієї отрути буде? Чи ж ти не бачиш, що за це Бог карає?
15 Липня 2016, 19:27
Гидко читати! Сайт Район.Рожище обернули на піарплощадку для Самооборони. Пропихає Дуля свою протеже прикриває як амбразуру. Тьфу! Ні ногою сюди більше там осталися одні неадеквати
15 Липня 2016, 19:44
Сайт справді спаскудили. Він став місцем для інфи рфвня смітника
15 Липня 2016, 19:47
Звісно, особливо якщо дивитися зі сторони РДА!!! То для вас він дуже недобрий)))))))))))))))))))))) Але ж тільки ви тут і сидите! Бо тільки у вас роботи більше немає чого, як не матюкатися (держслужбовець!!!), пити і писати коменти)))))))
15 Липня 2016, 19:49
кури кабінетні!знову розкудахтались?картошку копати!кабанчиків кормити а то з голодухи завтра здохнете стукаючи по клаві!а якщо щиро...ви сидете в тих кабінетах,ви плетете ті інтриги з року в рік,ви бачите хто краде та руйнує освіту,район, державу!ви співучасники злочинів!холоппи які вишиванки понавдягали та прапорці жовто блакитні почепляли.задумайтесь,задумайтесь якщо не про себе,то про дітей своїх.що їм ви залишете,миші ви кабінетні...
15 Липня 2016, 19:53
Я б цих казнократів! Вони навіть прізвище у рішені колегій пишуть з помилками( КЛиМЧУК!) Може це не вона.
15 Липня 2016, 20:28
Ще раз кажу - Ант оніна ще вас взуе! Так що при кусіть язики !І не думайте.що ваші жопи будуть вічно в кріслах сидіти.Прийде і ваша неділя....
15 Липня 2016, 21:15
Огидно. ОГИДНО ДО МЕЖІ. Славити себе і паскудити інших так може тільки людина низькоморальна . Справи ваші ідуть слідом за вами тому ненарікайте ні накого. Відповідати треба за себе і свої вчинки ане коментувати попередників . Заслуги вашої в навчальній частині як ви коментуєте ніякої це заслуга дітей , батьків і вчителя які починають розуиіти що тільки знання дають можливістьжити в нормальному суспільстві і будувати його. Більш дотичним є методкабінет ніж ви. Тай перемоги на всіх рівнях почались більш за Ціося. Дякуйте юристу від.освіти що він взяв вашу провину на себе(про що іноді за саканом верзе)і багато іншого чого . Все воно разом з вами . Тоу схаменіться і заспокойтесь.
15 Липня 2016, 21:23
Ото читаю і понімаю що то больна баба.
15 Липня 2016, 21:30
Щиро бажаю Вам перемоги в цій боротьбі! На жаль, в нашому суспільстві так міцно вкорінилися гнилю люди, що ми вже й не помічаємо їх серед нас. Але їх багато. І не дай Бог, була б війна тут у нас на Заході, всі б вони як шакали лизали п`ятки ворожому табору! Дай Бог Вам сили волі і витривалості! Не зупиняйтеся, показуйте приклад тим, хто сидить і мовчки спостерігає. Є люди, які попри все здатні доводити свою правоту! І я горджусь, що вас знаю!
15 Липня 2016, 21:42
Сама собі пишеш чи що?
15 Липня 2016, 21:44
Ні не сама! Є люди, які не бояться сказати! І скажуть, не переймайся! А, може й переймайся!!!
15 Липня 2016, 21:50
Значить сама. Ввтаю за смикалку.А ти "друже і ЛИЗАВБИ"
15 Липня 2016, 21:58
Кажу тоьбі - пишу я, а не вона! А ти ще будеш лизати не переймайся! Тобі ж не привикати, правда? як жеж інакше на місцечко присіла))))))))))))
15 Липня 2016, 22:14
ОТО ВІН МОЛОДЕЦЬ. Р О З К У С И В . Огласите весь список не молчащих плжалуста!!!!!!
15 Липня 2016, 22:24
Уважаемые учредители сайта! Угомоните редакторов, сбейте их пылкий нрав. Зачем такие публикации, ЗАЧЕМ??? Какую пользу они несут обществу, разве не понятно что эта тема и гроша ломаного не стоит??? Не пишите про таких как Антонина Климчук, не пишите про таких как Инна Гайворонская - это все одного поля ягоды и история их очень скоро безжалостно и справедливо выбросит на помойку - это ясно даже грудному младенцу. Пишите лучше про таких как Виталий Ковальчук - токарь от Бога, работающий на Хадеа, пишите о таких как Валик Глушко - уникальный пчеловод, пишите о таких как Александр Мороз, который с достоинством и честью отдал свой долг стране в зоне АТО, пишите о хороших людях!!!
15 Липня 2016, 22:25
а ТАКИ Е ЩОСЬ У ТІЙ ТОНЬЦІ! ЯК УСІ ЗАВОРУШИЛИСЯ!ОДНОЗНАЧНО-БОЯТЬСЯ!
15 Липня 2016, 23:00
Будь ласка зв'яжіться зі мною на [email protected]
15 Липня 2016, 23:00
А я думаю, якби жінка знала що не права, вона б не добивалася так. По собі знаю, за будь яку ціну відстоюватиму правду. Навіть, якщо весь світ думає що я не права. Тож, якщо ви праві, то не зупиняйтеся!
15 Липня 2016, 23:19
ото да начудила ділов в освіті а тепер буде працювати на благо району, то району пердець буде
15 Липня 2016, 23:54
такого керівника в освіту то освітянам капець
16 Липня 2016, 00:01
а кому вона пропонує залишити непорозуміння позаду собі чи що
16 Липня 2016, 00:03
себе любимой
16 Липня 2016, 00:41
А я же говорил: " НАДО ПОНЯТЬ И ПРОСТИТЬ" :)
16 Липня 2016, 00:43
Цілком з Вами згідна. Ця брехлива баба недостойна, щоб їй стільки уваги приділяли. Просто сичить тепер на всіх, бо втратила все - і роботу, і совість.
16 Липня 2016, 00:51
Опаньки
16 Липня 2016, 00:51
то за освіта така немічна шо тонька сама неї розвалила?кілька сот чи більше в районі,начальники в області...а ні,тонька взяла та йрозвалила.тонька-ти молодець!а головниі освітяни-войтовичі куди дивились?як керували?то напевно ту освіту ніхто не валив?гнила вона та освіта,як і культура,медицина,мінтура,прокуратура та йусе у цій державі.гниле воно саме рано чи пізно рухне.гнилі усі кировніки що керували та керують ще й досі.а гниль треба видаляти а то гангрена може статись а за нею і смерть всього організму
16 Липня 2016, 01:11
Гайворонська схаменись не така ти біла і пушиста як показуєш себе. Привіт тобі з Турійського району!!! ХАААААА...
16 Липня 2016, 01:24
хто це там від мого імені "видав" свое резюме?своі думки маете? пишіть!!! От правильно ЩО сказав.Гнило те все гнило.крали крали а Клімчук роблять крайньоюНехай вертаеться і покаже всім кузькіну мать!
16 Липня 2016, 02:23
га?
16 Липня 2016, 16:40
Шановні керівники району,депутати всіх рівнів не допустіть цю скандалістку до керування освітою,не дозвольте їй без довідки від психіатра брати участь у конкурсі.
16 Липня 2016, 16:56
Тоню.дитино схаменись.Не ждуть тебе в освіті.по дипломах і грамотах може ти і спец але репутація<br/>підмочена .Нам таких не треба
16 Липня 2016, 17:22
Антоніно Степанівно подавайте документи на конкурс!!!!!!!!!!!!!!! А ми будемо Вас дуже підтримувати.
16 Липня 2016, 18:26
Це бл...ство Сафчуків-Гайфоронських мене в свій час підставило, довело район до ручки. Був змушений, щоб не посадити звільняти за невідповідність займаній посаді. Зараз вони підставляють Порошка. А коли їх він пожене будуть на нього ср..ти як зараз на мене.
16 Липня 2016, 18:51
тонька хватить писати собі оди вже ти дописалася
16 Липня 2016, 18:52
А тоня не одних підставила і ще підставить піде по трупах це її фішка
16 Липня 2016, 18:53
підтримають інтересно тільки за яке місце
16 Липня 2016, 19:29
А вчителі звідки її знають. ? У них своє керівництво . Може 2-га дім пристарілих.
16 Липня 2016, 21:24
А тобі не огидно було бігти на прийом до Гунчика, за одним мужиком заступатись, а всіх брудом обливати. Герой нашої теми принаймі себе відстоює і нікого не ображає, а ти кого так вихваляєш - знов тебе і видає. Сиди там у своїй канцелярії і видавай довідки, бо про тебе достатньо є іформації, який ти спеціаліст. Втікла як щур від відповідальності. Але скоро допечеш - сільський голова не спасе.
16 Липня 2016, 22:48
оооооо...бачте як швидко видалили коментарі про Турійський район..чого боєтесь - прибічники Гайворонської...ПРАВДИ!!!!!! Антоніно Степанівно, напишіть свої номера мобільних..зустрінемось і розкажемо ми ВАм про цю Гайворонську...знатимуть про неї і в Рожищах...Гайворонська сама йди з посади поки не пізно, бо скоро люди правду знатимуть як посаду ти отримала, за які заслуги!!!! Безсоромна!!!
17 Липня 2016, 01:01
тонька вспойся і не позорся вже до кінця
17 Липня 2016, 01:45
коментарі вилаляють
17 Липня 2016, 13:52
Бондар мій кум, а луцик його кум,......І нам все по....
17 Липня 2016, 15:26
Геть іі з району а то воду мутить!!! !
17 Липня 2016, 18:21
Ну де таке бачено щоб нами профурсетки керували?
18 Липня 2016, 00:33
Такого широкого і міцного стола як був в освіті в Антоніни Степанівни немає і не буде і таких оргій які вона робила
18 Липня 2016, 15:38
А чому це шановні ви до цього часу використовуєте пошту mail.ru? Що не можна перереєструватися на укрнеті? Це ж ваша пошта [email protected]?
18 Липня 2016, 15:40
Ні, це не пошта редакції. Це моя, особиста. І я не журналіст
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024