Повідомили, скільки людей у Рожищенському районі захворіли на кір

11 Листопада 2018, 13:30
4684

Епідеміологічна ситуація у Волинській області щодо захворюваності на кір залишається напруженою.

Про це повідомили у п'ятницю, 9 листопада, під час оперативної наради, - повідомляють на сайті Рожищенської районної державній адміністрації.

«В Рожищенському районі з початку року на кір захворіло 13 осіб, з яких 5 осіб захворіли за останні кілька днів тижня і вони є працівниками підприємства «Кромберг енд Шуберт». Тому на сьогодні наше завдання - вберегти населення району від спалаху епідемії. Відомо, що єдиний захист від кору – це вакцинація. Необхідно вжити заходів щодо імунізації населення від кору. На період загострення епідемічної ситуації необхідно провести обмежувальні заходи в навчально-виховних закладах, де реєструватимуться спалахи кору», - повідомила голова Рожищенської  райдержадміністрації Інна Гайворонська.

«Сьогодні Рожищенський район має найнижчі показники імунізації від кору в області. А для вироблення колективного імунітету необхідно, щоб рівень вакцинації досягав 95-98%. Запобігти хворобі можна, зробивши профілактичне щеплення», — додав завідувач Рожищенського районного лабораторного відділення Луцького міськміжрайвідділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» Микола Демидюк

Головний лікар комунального некомерційного підприємства «Рожищенський центр первинної медико-санітарної допомоги» Володимир Мосійчук зазначив:

«В Рожищенському районі вакцина наявна в достатній кількості. Відповідно до Календаря профілактичних щеплень вакцинація проти кору, паротиту та краснухи проводиться дітям в 1 рік та 6 років. Батьки можуть захистити своїх дітей та зробити їм профілактичне щеплення проти кору в тому разі, якщо вони не отримали щеплення згідно з календарем».

Також Інна Гайворонська повідомила, що за результатами розгляду на нараді у голови райдержадміністрації питання про епідеміологічну ситуацію захворюваності на кір в районі видано доручення, яким передбачено  запровадження обмежувальних заходів в навчально-виховних закладах, де реєструватимуться спалахи кору (заборона прийому нещеплених дітей з будь-якими ознаками захворювання, призупинення навчання тощо), проведення цілеспрямованої роботи щодо покращення стану імунопрофілактики населення проти кору, активізація проведення роз’яснювальної роботи із батьками, які відмовляються від проведення щеплень своїм дітям.

Коментарі
12 Листопада 2018, 00:19
Працівники Кромберта не діти.Смішно чути ,що вакцинувати треба тільки дітей.Можливо у молодих людей також не всі щеплення.
12 Листопада 2018, 21:55
Повідомте коли можна буде зробити щеплення дорослому населенню
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024