Рожищани потрапили до фільму про війну. ВІДЕО

08 Листопада 2018, 16:18
Фільм «З нами сила, правда, Бог» 3736
Фільм «З нами сила, правда, Бог»

Фільм «З нами сила, правда, Бог», про волинян на Сході, вийшов для масового перегляду. У ньому можна побачити і рожищан.

Чи не вперше на Волині створили стрічку про волинян, які воюють уже декілька років у зоні АТО, — пише «Громадське. Волинь».

В основі сюжету фільму — побутовий монолог українського військового Миколи Нагорного, більш відомого як «Добрий». Він у відвертій формі висловлює свої думки з приводу війни, політики, ситуації на фронті, людських історій. Паралельно йде інша лінія — відеокадри із різних блокпостів, де службу проходять волиняни у різних військових підрозділах. Хтось передає привіт землякам, а хтось і більше розповідає.

У фільмі можна побачити і військослужбовців із Рожища:  Борода Микола (Айдар), Габдулхаков Микола (Українська добровольча армія), Кривовязюк Володимир (24 бригада збройні сили). А також волонтери Володимир Добровольський і Юрій Пусяк.

Ідею створити такий фільм подав громадський активіст Олег Черкез. Він звернувся до керівника громадського формування «БУГ» Олександра Харківського із проханням створити можливості для зйомки. Врешті їх спільні поїздки на Схід вилилися у багатогодинні відео. Допомогли це упорядкувати із продакшн-студії «Правда PRO»: Сергій Шараєський, Юрій Ребрик та Юрій Деркач.

Наприкінці фільму з’являються фінальні титри: «За час зйомок та монтажу фільму на Сході України загинуло 7 волинян». На час публікування цього тексту — вже більше.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024