У Незвірі кар'єру не буде. Районна рада не погодила

14 Липня 2016, 12:55
2756

Днями Район.Рожище повідомляв, що громада села Незвір не хоче кар’єру. Питання щодо видачі дозволу ПП «Граніт-буд-сервіс» сьогодні розглядали на постійно діючій комісії районної ради з питань сільського господарства та раціонального використання земельних і природних ресурсів. До слова, засідання комісії мало відбутися 12 липня, втім, депутати вирішили відкласти візит.

Сьогодні , на засідання прийшли представники громади, які донесли до народних обранців свою думку.

«Кар’єру ми не хочемо! Дуже близько до наших городів, 200 метрів до хат! Води в колодязях вже практично не має, а дорога така, що перевізники їздити не хочуть. Пусти ще КАМАЗи з піском – дороги не буде!», - перегукували один одного мешканці села.

На комісії погодили рекомендувати сесії розглянути питання, але в екстреному порядку. Комісія дозвіл видобувати пісок ПП «Граніт-буд-сервіс» не погодила.


 

«Згідно чинного законодавства, якщо є рішення сільської ради, де вони видобування піску не погоджують, то районна рада тим більше погодити це рішення не має права.», - прокоментував  для Район. Рожище Руслан Хомич, голова постійно діючій комісії районної ради з питань сільського господарства та раціонального використання земельних і природних ресурсів.

Сьогодні, 14 липня, питання погодження дозволу видобування піску ПП «Гранітбудсервіс» в урочищі «Незвірське» включили до порядку денного, бо для того були вагомі причини.

«З Державної служби геології та надр України» надійшов документ, в якому йдеться що ми, районна рада маємо або погодити, або не погодити ПП «Гранітбудсервіс» дозвіл на видобування піску. Офіційну відповідь маємо надати протягом 90 днів. Якщо за цей час ми відповідь не надамо, то наше рішення буде вважатися позитивним, тобто що ми його погодили», - зазначив під час обговорення питання на сесії Руслан Хомич, - комісія рекомендує дозвіл не погоджувати, оскільки його не погодила сільська рада», - зазначив він.

І особисто від себе додав:

«Я був на місці, де вони хочуть видобувати пісок. Там буквально 4-6 метрів до людських городів…» - сказав Руслан Хомич.

Рішення комісії районна рада підтримала. Практично одноголосно проголосували за те, щоб не погодити дозвіл видобувати пісок в урочищі «Незвірське».

Коментарі
14 Липня 2016, 16:13
Ох уже той хоміч..
14 Липня 2016, 17:31
Да, він дограється... ще прийде час відповідати за те, що за державний кошт ремонтував картоплесховища за часів зека - скільки відкашлянув на Луцьк???
14 Липня 2016, 17:55
Молодці жителі с.Незвір!!!!! Якщо всі громади так будуть відстоювати свої права то менше стануть на нас наживатися різні аферисти такі як Богдан і йому подібні.Нехай відбудує Динамо яке розікрав і розвалив.
14 Липня 2016, 20:07
і компанія-кришувальники всього і вся не законного в районі.раніше під прапором БЮТ кришував,зараз під прапором УКРОП кришує.
14 Липня 2016, 20:21
маєш факти?то до Басалика!А не маєш,то не п....ди
14 Липня 2016, 21:42
Хто може порішати? А то всі пропіарилися, а мене реально кинули.
14 Липня 2016, 21:52
Ну от.маленьке село .а про себе заявило на повен голос.Молодці незвірівці! Так би скрізь! То дороги були б ціліші і хати не тріскали б.
15 Липня 2016, 11:07
Займися накінець однією справою.А ти скрізь хочеш влізти у всяки афери і вмочити не тільки палець,а повністю скупатися. Дивись, щоб не захлибнувся.
16 Липня 2016, 02:23
скільки це буде продовжуватись ...такі дєлкі як богдани ..васі долари.керівникі як музика.мери як поліщук.бізнесмени як безверхій---ним світу мало.землі мало.грошей мало. такі федчакі і рєшали різного типу . де блять вони беруця---
16 Липня 2016, 02:37
Потапчук, ти спалився. Так тілько ти пишеш
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024