У Рожищенському районі ФАПи фінансуватимуться за кошти місцевих бюджетів

07 Листопада 2018, 15:30
3077

Фельдшерско-акушерскі пункти на території Рожищенського району фінансуватимуться за кошти місцевих бюджетів.

6 листопада у голови райдержадміністрації відбулася нарада з головами місцевих рад  щодо забезпечення оплати енергоносіїв КНП «Рожищенський ЦПМСД» Рожищенської районної ради до кінця 2018 року, - пишуть на сайті Рожищенської районної державної адміністрації.

Головний лікар комунального некомерційного підприємства  «Рожищенський центр первинної медико-санітарної допомоги» Володимир Мосійчук проінформував сільських голів про потребу у фінансуванні за рахунок місцевих бюджетів оплати коштів за спожиті енергоносії фельдшерськими пунктами.

Також посадовець зазначив, що медична реформа змінює систему фінансування медичних закладів, які будуть отримувати оплату від Національної служби здоров’я України за чітко виписаний перелік послуг.

Наявність ФАПів на території сільських рад напряму залежить від фінансової спроможності території. Відомо, що сімейним лікарям держава виділяє кошти залежно від кількості пацієнтів. За них лікар має утримувати медперсонал і заклади медицини. Однак, якщо село невелике, і кількість пацієнтів маленька, то в лікаря не буде можливості утримувати там ФАП. В Рожищенському районі 52 ФАПи. Тому сьогодні фельдшери 18 ФАПів, які обслуговують населення в кількості до 300 осіб,  попереджені про переведення на 0,5 ставки, - додав Володимир Мосійчук.

Також у 2019 році Національною службою здоров’я України планується проведення в районі вибіркової перевірки амбулаторій та ФАПів на відповідність вимогам щодо технічного забезпечення та оснащення закладів.

Коментарі
07 Листопада 2018, 18:12
ага. давайте закриємо всі школи, фапи, автобусні рейси скоротимо вдвічі!!!<br/>егей, мешканці сіл! дати вам мобільний до Мосійчука?
07 Листопада 2018, 18:19
До чого тут Мосійчук? Йде планомірне знищення українців у всіх напрямках. І робиться це зовсім не на рівні району
07 Листопада 2018, 19:13
забули майдан Ану всі на МАЙДАН,..
08 Листопада 2018, 11:12
Нарешті проснулись і почали обговорювати медичну реформу. Пізно. Це жах. В Рожищах мали уже побудувати дві амбулаторії за кошти світового банку, тепер згідно плану спроможної мережі, затвердженої розпорядженням голови Волинської ОДА О.Савченком 11 липня 2018року (без обговорення з громадскістю), навколо Рожищ лишили медичні заклади (Копачівка, Кременець,Топільно, Рудня, Дубище), а з віддалених сіл лише Любче, Навіз, Пожарки, Переспа, Доросині, Щурин і Сокіл. І то з них 6 пунктів здоров'я, куди лікар час від часу має навідатись. Що робити людям з Незвера, Студинь і т. д.? Скажіть, хіба це не совдепія, коли все робилось з - під тишка, щоб люди не знали і не вплинули на хід такої реформи. Зрозуміло, що все зроблено для того, щоб люди платили податки для збагачення ненаситних олігархів, а усі установи, які є життєво важливими для людей середнього класу, утримувати потрібно самим. Села приречені на знищення! SOS ! Люди з сіл не піднімають це питання, бо просто не вірять в це. Коли будуть замки на ФАПах, а обіцяних амбулаторій з досконалим обладнанням не буде, тоді ми гірко заплачемо. Але вірю, що прийде весна і все зміниться.
08 Листопада 2018, 19:29
до чого дожив ФАП у селі Топільно? Хто має його утримувати ?
09 Листопада 2018, 22:06
Антоніна Степанівна, якраз при совдепії ці всі медпункти і відкривалися, до того ж і у селах з кількістю населення в кілька десятків людей. Працювали дві дільничні лікарні - також при совдепії. Райлікарня функціонувала на 360 ліжок, а не ледве на сотню, як нині. Так що з совдепією перебір
09 Листопада 2018, 22:21
Коли люди зрозуміють ,що вибирають дурнів,а не депутатов,коли дійсно на фапах будуть замки- прийдуть ті молоді і прогресивні,які зроблять все належним правильним чином,не ховаючи вкрадені гроші у труси,як попєрєднікі,тобто ви.Коли ж ви нешановні депутанти нарешті дослухаєтесь до народу,та щось для нього зробите. Там де молоді і прогресивні ,а не куми свати ,то й місцева влада разом з амбулаторіями створюють ляльки ,а не лікарні,з гідними умовами праці,з гідними медичними послугами,пропонують лікарям житло,будують нові амбулаторії і да да,фінансують фапи з місцевих бюджетов,бо розуміють-що на наступних виборах -це голоса. Не хочете утримовати фапи- ганьба місцевим органам влади за бездіяльність та безвідповідальність. Або закочуйте рукави та щось робіть,або геть,дайте дорогу молодим справедливим і чесним,хватить розкрадати і нічого не робити .
09 Листопада 2018, 22:26
НСЗУ Національна служба здоров'я України<br/>1 год<br/>Як на успіх медзакладу впливає місцева влада?<br/><br/>----<br/><br/>Досвід багатьох міст і містечок, зокрема Червонограда, Овруча, Бахмута, Селідово та багатьох-багатьох інших, виявив, що за 2-3 місяці можна підняти оплату праці лікарів удвічі, а то й утричі в деяких місцях, – там, де багато декларацій укладено. Таким є рішення місцевої влади та керівника закладу, вони мають дуже велику вагу.<br/><br/>Вже не &quot;Київ&quot; вирішує, хто скільки буде заробляти і на що витрачати кошти. Якщо заклад добре працює, є лікарі, яких обирають люди, – вони укладають з ними декларацію і ми в межах договору оплачуємо цю роботу. Більше декларацій – більше коштів. Тобто, ніхто вже на це вручну не впливає. Все прозоро і справедливо.<br/><br/>Дуже багато залежить зараз від керівників закладу. Тому місцева влада, яка є власником медзакладу, повинна обирати не кума, свата, брата, а тих ефективних людей, які можуть налагодити роботу в новій системі. А це нові правила.<br/><br/>Людина повинна бути керівником, менеджером. Вона автономно приймає рішення щодо зарплати персоналу, куди спрямувати кошти. Це її рішення, це дуже відповідально. І це зміна парадигми мислення керівників. Ну звісно, буде іскрити десь трошки, але є можливість учитися. Зараз відкриті дані, відкритий світ. Хочете навчитися - зможете. А ми будемо допомагати в будь-який спосіб.<br/><br/>Нова реальність потребує розвитку нових компетенцій.
10 Листопада 2018, 19:39
Поживемо - побачимо. Я ніколи не змирюсь, коли від кількості людей вирішується бути ФАПу чи ні. Це дискримінація. Людина не винна, що вона народилась у тому селі, де 300 людей. А із совдепією я порівнюю дії місцевої влади: наказ не обговорюється. Добрий він чи поганий, мовчки виконують і все. Якби медична реформа спочатку була б представлена у вигляді проекту, обговорена, схвалена, чи навіть і доповнена споживачами, це було б краще і ефективніше. Уже закривали садочки, те саме буде з ФАПами через 10 років. Згадаєте мої слова. Якщо реформа уже боксує на первинній ланці, то що говорити далі?
11 Листопада 2018, 13:45
Зараз і подивимось які сільски голови турбуються за людей,а які за свої крісла.
11 Листопада 2018, 20:57
А при чому тут сільські голови?Є у нас держава,яка повинна потурбуватись за людец.Є сільські рали які немають собі на зарплати.Мосійчук собв зарплату взяв,а фапам ноль
14 Листопада 2018, 01:28
ФАПи мають утримувати місцеві органи самоврядування. Хочете ФАП на селі,вибирайте голову,яка вам його створить та буде утримувати. Покі громада зрозуміє це- фапів не буде,а лікарі повтікають туда,де хати дають і зарплата 15 тис. Будете лікуватись гуглом та знахарями. Хочете медиків на селі,вибачте,беріть депутатів та голів за яйця,скоро ж вибори,виборці,все в ваших руках.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024