У Рожищі комунальники готуються до зими

02 Листопада 2018, 13:25
2510

Рожищенські комунальники готуються до зими, закупивши 20 тонн солі та 300 тонн піску для виготовлення суміші, якою взимку посипатимуть дорогу.

Про це повідомляє прес-служба Рожищенської міської ради.

2 листопада комунальне підприємство «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради» завершило великий обсяг робіт зі змішування піщано-сольової суміші, призначеної проти ожеледиці. Відбувається активна підготовка до роботи техніки й запасу сумішей для посипання доріг.

«Цього року ми закупили 20 тонн солі та 300 тонн піску для виготовлення суміші, яка піде взимку на посипання проїжджої частини міста та тротуарів, щоб уникнути ожеледиці. Наші працівники кілька днів змішували сіль з піском, бо, коли вдарять морози цієї роботи не зробиш. У цілому, все йде за планом, дещо допрацьовуємо», - каже керівник Дільниці благоустрою Юрій Міщук.

Єдине, що просять комунальники власників транспортних засобів, це під час негоди не залишати свої автомобілі на проїжджій частині вулиць міста, аби спецтехніка могла безперешкодно очищати дороги від снігу.

Також Рожищенська міська рада нагадує містянам, що згідно Правил благоустрою території м. Рожище від 25 вересня 2009 року, сніг на дорогах прибирають комунальники, у дворах багатоквартирних будинків – балансоутримувачі, біля приватних садиб – власники, біля підприємств – суб’єкти господарювання.

Варто пам’ятати, що за кожним підприємством чи власником торгової точки закріплена територія на відстані 15 метрів. Тож при сильних снігопадах і ожеледиці кожен суб’єкт благоустрою повинен прибирати, звільняти тротуари, сходи до будинків, установ, організацій від снігу, льоду та посипати їх піском.

Своєчасно очищати дахи, водостічні труби, карнизи від льоду із забезпеченням заходів безпеки. Сніг потрібно прибирати негайно, з початком снігопаду, щоб запобігти утворенню накату.

За порушення цих Правил винні особи несуть відповідальність, передбачену Кодексом України про адміністративні правопорушення; Законом України «Про благоустрій населених пунктів», цими Правилами, іншими нормативно-правовими актами та рішеннями Рожищенської міської ради та виконавчого комітету.

Не слід нехтувати виконанням Правил благоустрою, поважайте себе та жителів міста. Благоустрій міста – це наша спільна місія. Тому не варто чекати, що хтось прийде та поприбирає. Настав час не говорити, а діяти.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024