Рожищенський навчально-виховний комплекс перейменували у ліцей

01 Листопада 2018, 12:35
7375

Рожищенський навчально-виховний комплекс № 4 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня-гімназія» перейменували у ліцей.

Про це стало відомо у четвер, 25 жовтня, під час позачергової сесії Рожищенської районної ради.

Вісімнадцять депутатів проголосували «за», шестеро утримались при прийнятті рішення про перейменування Рожищенського навчально-виховного комплексу № 4 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня-гімназія» на «Комунальний заклад загальної середньої освіти Рожищенський ліцей № 4  Рожищенської районної ради Волинської області».

Деякі депутати утримались, адже, за їхніми словами, цим рішенням поряд з перейменуванням і затвердженням статуту, районні обранці дозволили закладу вести самостійно бухгалтерський облік. Директор ліцею № 4 Юрій Яблонський впевнений, що самостійна бухгалтерія дозволить раціональніше використовувати кошти, передбачені для закладу.

Голова райдержадміністрації Інна Гайворонська закликала депутатів утриматися від прийняття рішення, адже «бідні школи в районі живуть за рахунок багатих», з великою кількістю учнів. Тому фінансова автономія найбільшої школи в районі, зазначила голова РДА, призведе до напруженої ситуації та негативно відзначиться на долі малокомплектних шкіл.

Про загрозу закриття 10 шкіл у разі прийняття рішення говорив і начальник відділу освіти та молоді РДА Ігор Кузава. Голова районної ради Андрій Музика наголосив, що в районі уже є досвід ведення самостійного бухгалтерського обліку у ЗОШ № 3 міста, якій ще жодного разу не були виділені кошти, які їй належать і потрібні.

Андрій Музика зауважив, що саме відділ освіти та молоді РДА впливає на фінансовий процес в освітній галузі і повинен правильно планувати бюджет. Голова районної ради підтримав Юрія Яблонського у його бажанні взяти на себе відповідальність і самотужки вирішувати поточні проблеми закладу.

Після гарячих дискусій більшістю голосів рішення було прийняте.

Коментарі
01 Листопада 2018, 14:40
Тепер "батьківські внески" зменшаться? Чи навпаки підуть вгору?
01 Листопада 2018, 15:17
А Ви зверніть увагу хто фінансами заправляють, буде як з 3 школою
01 Листопада 2018, 16:03
Так рано чи пізно ми до цього прийдемо.Але на сьогоднішній день просто не розумію позицію деяких депутатів,ОСОБЛИВО З СІЛЬСЬКОЇ МІСЦЕВОСТІ.Питання реорганізаціі це таке собі,але питання фінансів це інше.В районі безліч малокомплектних шкіл,тому на мою думку вже кілька років назад треба було по одній,дві школи реорганізовувати,щоб це безболісно пройшло для освіти району.З прийняттям такого рішення буде важко в 2019 році утримати всі школи на плаву.Питання працевлаштування вчителів,підвезення учнів до більших шкіл буде гостро стояти для керівників району.Адже жахливий стан доріг,незабезпеченість шкільними автобусами призведе до чергової кризи.З точки зору господаря 4 школи розумію директора даного навчального закладу,який хоче вести самостійний фінансовий облік.Адже витративши частину державних коштів на ремонт даного закладу,тепер краще самостійно вже вести фінанси.А ж і перша і друга школа потребують великих коштів для ремонту своїх закладів.Тому на сьогодні ми вже маємо багато дотаційних сільськи рад,2018 рік задав фінансової заборгованості у медицині.а тепер прийшла і черга до нашої освіти.Тому ще на мою думку було варто утриматися на деякий час від прийняття даного рішення.Адже за нами вся районна освіта і особливо сільська.Тож тепер хай депутати розкажуть у своїх округах своїм виборцям,що деяким школам фінінсування на пів року а дальше хай доведуть до відома своїх вчителів щоб ішли писати заяви на працевлаштування у 4 школу
01 Листопада 2018, 21:31
Юрик поступив негарно .Можна було попередити керівництво освіти заздалегідь ,а не діяти скрито. Всі ці роки у 4 школу пхали гроші,щоб була найкращою в районі, а коли великих капіталовкладень вже не треба,то тепер Яблонський буде самостійно вести фінанси.Хитро.Не стидно буде дивитись в очі колегам? А ви ,депутати? Де ваш розум і депутатський професіоналізм? Телята...
01 Листопада 2018, 22:04
А я думаю, що ви неправі. Треба робити так як має бути. Вигідно 4 школі самій. Хай йде і розвивається. А помаленьку дійде до всіх шкіл. І все стане на свої місця
01 Листопада 2018, 22:08
А хтось читав як розраховується освітня субвенція? Там не закладений розподіл на групи,і кошти виділяються на можливу наповнюваність класів, а не ту яка насправді є,отже малі школи забезпечені. То можливо великі школи наразі мають кошти завдяки малим?
01 Листопада 2018, 22:17
Це треба подякувати фракції нашої Юльки за прийняття такого рішення.Сам Музика лобіював дане рішення а Яблонський БЮТ,то все зробили аби прийняти це рішення.Тепер Музика хай поїду У Тихитин і розкаже своїм виборцям як він відстоює сільську освіту.Буде не солодко з прийнятям даного рішення.
02 Листопада 2018, 12:12
Всі ці роки гроші пхали невідомо куди,а ремонти ВСІ ЦІ РОКИ батьки робили за свої кошти.
02 Листопада 2018, 13:25
Який ліцей . Цей заклад і так ледве на ГОМназію тягне.
02 Листопада 2018, 21:10
Браво. депутати!<br/>прийняли розумне рішення! <br/>Досить малокомплектним школам виживати за рахунок шкіл,де є велика кількість учнів ! <br/>До речі. і зарплати у вчителів однакові ,а наповнюваність класів РІЗНА!!!! то де є СПРАВЕДЛИВІСТЬ!!<br/>тепер підуть на САМОФІНАНСУВАННЯ (як того вимагає &quot;ЗАКОН ПРО ОСВІТУ&quot; ) всі великі школи .а малокомплектні закриються АВТОМАТИЧНО!!!<br/>в жодній благополучній державі світу не має шкіл з кількістю 30- 150 учнів В ЖОДНІЙ!!!!!!!!!!
02 Листопада 2018, 21:47
ДО 555 ВИ СВОЮ ДИТИНУ ЗА 10-12 КМ. В ХОЛОД СНІГ ДОЩ В ШКОЛУ ВІДПУСТИЛИ А МОЖЕ І ПІШКИ ЙТИ. ТУТ ПРО ДІТЕЙ НІХТО І НЕ ДУМАЄ.ЇМ АБИ ГРОШІ
03 Листопада 2018, 13:26
До !!!!. Підтримую вас... Про дітей ніхто не думає... Та й про людей які хоч якусь роботу мають... У нас як завжди... Люди забуті і нікому не потрібні...
04 Листопада 2018, 00:07
Гарно вміємо гадити. Вітаю вас. А де справедливість? 4 школа найкраща в рейтингах, поцікавтеся. У мене діти ходять у різні школи і я здаю однакові гроші і в 4, і в 1 школи. А ремонти робляться за наші гроші, бо держава не фінансує напряму школи, а розподіляє їх відділ освіти. Так як грошей мало, то вигідніше відремонтувати маленьку сільську школу, ніж величезну міську. А у звітах фігуруватиме тільки кількість відремонтованих об'єктів. А Яблонський -молодець, це і відповідальність величезна.
04 Листопада 2018, 10:44
Утрималися лише БПП і радикали, бо ж перед виборами треба показати що щось роблять, то тепер нехай займуться своєю роботою знайдуть гроші на фінансування сільських шкіл, де вчиться 6-30 дітей. Бо таке враження від їх роботи, що тільки втратити вміють....
06 Листопада 2018, 00:22
Чому в нас все лише треба обгадити,обсудити,шукати скалку в оці сусіда,а не бачити власної колоди.Це життя,і воно йде вперед,ми тут безсилі.Ніхто не знає.як краще чи правильно,а діють по ситуації,де все ж шукають вірний шлях,хоч до якогось покращення.Я взагалі тепер впевнена,що засуджують кращих.і чим більше вибачте&quot;обсирають&quot;.тим точніше перконуюсь,що люди працюють і розвиваються.Вже б вчилися підтримати,працювати,а не шукати там,де немає.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024