Освіта, ФАПи та нові керівники: відбулась позачергова сесія районної ради

01 Листопада 2018, 11:49
3295

Під час позачергової сесії Рожищенської районної ради депутати розглянули більше 30 питань.

У четвер, 25 жовтня, відбулася позачергова сесія Рожищенської районної ради. У роботі сесії взяли участь 24 депутати із 34.

На порядок денний винесли тринадцять питань. Але депутати включили для розгляду ще два питання: про звернення щодо негайного скасування рішення Кабміну про підвищення ціни на газ для населення та про внесення змін до Регламенту Рожищенської районної ради.

Депутати підтримали запит колеги Оксани Філіпчук до керівників району, відділу освіти та молоді райдержадміністрації щодо незабезпечення школярів району підручниками.

Громада села Вишеньки, яка стурбована загрозою закриття ФАПу і неможливістю таким чином отримання першої необхідної медичної допомоги в селі, звернулася до районної ради за підтримкою.

Депутати вивчили проблему під час засідань постійних комісій і на сесії прийняли звернення до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, виконувача обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун та голови Волинської облдержадміністрації Олександра Савченка, щоб донести до центральних органів влади ситуацію на місцях, яка склалася у зв’язку з впровадженням медичної реформи у первинній ланці галузі охорони здоров’я.

Щодо підвищення з листопада цього року ціни на газ для населення, то депутати прийняли звернення до Президента України щодо негайного скасування відповідної постанови Кабінету міністрів, яке ініціювали голови фракцій «Батьківщина» Віталій Ковальчук і «Свобода» Олександр Нікончук.

Начальник управління соціального захисту населення РДА Ярослав Фандич зауважив, що уряд обіцяє підтримати родини, які не мають можливості оплатити комунальні послуги в повному розмірі, субсидіями. Але на противагу обіцянкам він навів реальну статистику: якщо під час минулого опалювального сезону субсидії отримували  7500 господарств району, то цьогоріч у базі на отримання субсидій перебувають лише 2094 господарства. «Решті субсидій не буде. Підвищення тарифів однозначно вдарить по кишені громадян», - зазначив Ярослав Фандич.

З пропозицією внести зміни до Регламенту районної ради, аби керівників комунальних установ обирати не таємним, а відкритим голосуванням, виступив депутат Володимир Паламар. Депутати підтримали його та внесли зміни до Регламенту районної ради. Вже на цьому сесійному засіданні районні обранці приймали кадрові рішення відкритим голосуванням.

Віктор Редзій був єдиним претендентом на посаду головного лікаря Рожищенської центральної районної лікарні. Депутати підтримали рекомендацію комісії і призначили його на  цю посаду. У пропозиціях щодо роботи лікарні депутати висловили думку про необхідність підвищити дисципліну працівників та рівень етики лікарів.

З середини 2019 року Національна служба здоров’я України буде фінансувати рентгенобстеження, інструментальні та інші додаткові дослідження. Про це поінформував на сесії головний лікар ЦРЛ Віктор Редзій. Отримати ці кошти зможе лише комунальне некомерційне підприємство. Щоб укласти угоду з Національною службою здоров’я, центральній районній лікарні необхідно пройти процедуру реорганізації у некомерційне підприємство. Старт цьому процесу і дали своїм рішенням депутати на позачерговій сесії.

Під час позачергової сесії депутати розглянули ряд питань, що стосувалися галузі освіти.

Зокрема, внесли доповнення до Програми розвитку освіти Рожищенського району. Тепер у ній з’явився розділ «Дотримання пожежної безпеки». У зв’язку з низкою резонансних пожеж у дитячих закладах в освітніх закладах району відбулися перевірки, у ході яких були виявлені недоліки. Для їх усунення необхідні чималі кошти. На проведення протипожежних заходів розробник програми – відділ освіти та молоді РДА розрахував суму у майже 5 млн гривень.

Вступили в дію зміни до Закону України «Про загальну середню освіту», які передбачають призначення директорів шкіл через проведення конкурсного відбору та з укладанням контракту строком на 6 років (строком на 2 роки – для особи, яка призначається на посаду керівника вперше). У зв’язку з цим сесія затвердила положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти та типовий контракт. Тим паче, що в районі назріла потреба в оголошенні конкурсу у зв’язку з виникненням вакансії директора ЗОШ села Сокіл.

Коментарі
01 Листопада 2018, 14:05
<p>...депутати обрали Оксану Максимюк керівником КЗ «Рожищенський будинок дитячої творчості»</p>
01 Листопада 2018, 18:48
А до цього часу лікарня була комерційним підприємством?
02 Листопада 2018, 18:38
Дійсно?<br/>Це дійсно так?<br/>Тепер активісти матимуть можливість потрапити до комірки історії...)))
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024