Ягідне літо: масштабна користь ягід - відмінне збагачення організму

10 Липня 2016, 11:00
2834

Літо - пора, коли в садах, на ринках та в супермаркетах очі розбігаються від кольорового ягідного різноманіття. Природні солодощі давно достигли, аби збагатити організм вітамінами та користю. 

Щоб користь ягід для дитячого організму була повною, необхідно навчитися правильно вибирати їх. Звісно ж найкраще, щоб ягоди були свої, власноруч вирощені. Але не у всіх є така можливість. Тому перед покупкою зверніть увагу на ягоди. Вони повинні бути цілими, чистими і сухими. Якщо відчули кислий або винний запах, такі ягоди купувати не варто. Інакше замість користі, дитина отримає харчове отруєння.

Купуючи ягоди в магазинах і супермаркетах зверніть увагу на упаковку, в якому районі вони були вирощені. Не купуйте ягоди на трасах, розташованих біля заводів, вони можуть містити шкідливі домішки. Радить Закарпатський Кореспондент. 

Якщо дитина вперше пробує ту чи іншу ягоду, спочатку порадьтеся з лікарем, особливо якщо у малюка спостерігається алергічна реакція на харчові продукти. Знайомство краще починати з садових, а пізніше лісових ягід.

Виберіть тільки один вид ягід, приготуйте з нього пюре і подивіться, як відреагує ваша дитина, якщо все буде в порядку дозу можна збільшувати. Самим маленьким діткам рекомендується подрібнювати великі ягоди, щоб вони не змогли вдавитися. 

Найпопулярнішими і корисними вважаються полуниця, малина, смородина і чорниця. 

 










 

Коментарі
10 Липня 2016, 14:07
Району вже немає прл що писати. Таку саму статтю писали місяць назад писали з нашими врачами. Точно те саме було
10 Липня 2016, 14:15
А Ви добре почитайте чи "точно те сам було"!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024