У Рожищі покарали чоловіка, який викинув сміття біля дороги

30 Жовтня 2018, 14:42

У Рожищі зловили чоловіка, який залишив мішки із сміттям біля дороги. Мешканця міста змусили сплатити послугу з вивезення твердих побутових відходів.

У понеділок, 29 жовтня, у Рожищі відбувся рейд вулицями міста, аби виявити стихійні сміттєзвалища, - повідомляє прес-служба Рожищенської міської ради.

Під час рейду виявили шість мішків із сміттям на вулиці Мостовій.

Особу, яка його викинула, вдалося встановили, коли в купі мотлоху знайшли чеки та інші квитанції. Недобросовісного мешканця міста притягнули до відповідальності: він сплатив витрати з прибирання сміття, а також оплатив послугу з визення твердих побутових відходів. Надалі зобов'язувався підтримувати чистоту міста.

Нагадаємо, що нині у Рожищі стало діє програма роздільного збору сміття. Всього в місті встановили 26 контейнерів для ПЕТ пляшок. Проте деякі рожищани не поспішають укладати договір з комунальним підприємством на вивіз сміття. Натомість, викидають непотріб у парки, підкидають сусідам, вивозять на об’їзну міста.

Несанкціоновані сміттєві звалища мають негативний вплив на навколишнє середовище. В результаті гниття органічних відходів виділяється енергія, яка призводить до того, що навіть взимку, від смітників іде дуже неприємний запах, який поширюється на досить велику площу. Влітку це може призводити до самозаймання і виникнення техногенного навантаження на природу та завдання шкоди здоров’ю людей.

В середовищі смітника створюються умови для розвитку і поширення збудників різних інфекційних хвороб. Такі тварини як миші, щурі поширюють хвороби. Тут знаходять собі притулок покинуті тварини коти, собаки, які розтягують сміттєві пакети, забруднюючи ще більше прилеглу територію.