«Людина - не товар», - у школах Рожища говорили про торгівлю людьми

30 Жовтня 2018, 13:46
1952

У школах Рожища фахівці соціальних служб розповіли учням, що таке торгівля людьми та як захистити себе від цього явища.

Про це повідомляє прес-служба Рожищенської районної державної адміністрації.

В жовтні 2018 року  фахівці Рожищенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводили активну інформаційно-просвітницьку кампанію серед населення, зокрема серед учнів шкіл міста Рожище, сіл Уляники та Березолуки. 

Під час роботи з молоддю спеціалісти центру пояснили, що таке торгівля людьми, способи впливу й примусу, протидія торгівлі людьми, сфери експлуатації, ознайомили з правилами безпечного виїзду та перебування за кордоном, методами захисту і підтримки потерпілих. Також вони надали корисні поради та рекомендації з особистої безпеки. Підлітки переглянули відеофільм «Життя на продаж» та взяли участь у тематичному флешмобі.

Спільно з дорослими діти дійшли висновку, що «ЛЮДИНА НЕ ТОВАР!»

Європейський день боротьби з торгівлею людьми започаткували 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом, як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні.

Протидія торгівлі людьми є досить актуальною проблемою сьогодення для всіх країн світу, в тому числі і для України. Жертвою торгівлі людьми може стати кожен, а знання – ефективний інструмент протидії.

Коментарі
30 Жовтня 2018, 15:47
ага говорили балакали ось і вся робота центру!!
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024