Міліція Волині розслідує скандал із хабарем

14 Серпня 2015, 13:45
1612

Триває досудове розслідування у справі отримання неправомірної вигоди міським головою Рожища, ‒ каже очільник волинських правоохоронців Петро Шпига.

Про це йшлося під час прес-конференції у стінах УМВС Волині 14 серпня, ‒ пише Волинський інформаційний портал.

Так, 6 серпня до УМВС України у Волинській області надійшли матеріали з заявою приватного підприємця Артема Орлова за фактом вимагання в нього неправомірної вигоди. Під час проведення перевірки з’ясували, що в своєму службовому кабінеті В’ячеслав Поліщук вимагав суми обсягом п’ять тисяч гривень за надання дозволу для проведення книжкового ярмарку на території міста.

При цьому, за словами начальника УМВС України у Волинській області, тисячу гривень міський голова попросив перерахувати на благодійний рахунок міської ради, ще чотири тисячі – передати особисто.

12 серпня приватному підприємцеві вручили повідомлення про те, що виконком не заперечує проти проведення ярмарку. Воно датоване 31 липня і підписане самим В’ячеславом Поліщуком. Та перевірка з’ясувала, що рішення мер прийняв самостійно, без виконкому міської ради.

Присутні на прес-конференції активісти «Самооборони» міста Рожища намагалися довести, що їхнього міського голову підставили.

«Наш мер – активний учасник і Помаранчевої революції, і Революції Гідності. Мій побратим, з яким був разом на Майдані. Він також є членом народного формування «Самооборона». Допомагає солдатам і продуктами, і коштами. Просто ми зараз наступили багатьом людям на мозоль. У нас зараз проблеми з кар’єрами, у цьому ніхто не допомагає!» – прокоментував очільник народного формування «Самооборона» у Рожищі.

Також громадські активісти переконували керівника слідства, що ці події – результат передвиборчого змагання, адже В’ячеслав Поліщук знову претендуватиме на посаду міського голови.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024