Альтернатива морю: де оздоровити дитину в Рожищі?

08 Липня 2016, 18:35
4043

На редакційну пошту Район.Рожище надійшов лист такого змісту:

«Доброго дня, редакціє! Наступила літня пора року, канікули. Звертаюся до вас із такою проблемою. Моя чотирирічна донька часто хворіє на бронхіти і лікар щоразу радить поїхати та подихати морським повітрям. Прикро, але сьогоднішній стан в державі, зокрема заробітні плати простого пересічного громадянина, не дозволяють нам звозити своїх дітей на море. Звісно, як тільки буде така можливість, ми неодмінно поїдемо, але наразі це для нашої сімʼї не по кишені. Тому буду вам дуже вдячна за  висвітлення цієї проблеми, адже впевнена не тільки у нас проблема з коштами  і з оздоровленням діток. Можливо, хтось порадить альтернативне морю лікування, чи ще якісь варіанти оздоровлення дітей. Дякую! З повагою, Марія».

 

Що ж, ми вирішили висвітлити цю тему та просимо вас шановні читачі, давати свої поради по оздоровленню дітей, щоб літні канікули пройшли не просто весело, а й з користю.

Так, дійсно, морське повітря, солона вода, гірський мікроклімат цілюще впливають на здоров'я дорослих і дітей. Але якщо немає можливості, то потрібно шукати інші шляхи вирішення проблеми.

Оздоровити дитину можна і не на курортах, а на звичайнісінькій заміській дачі або в селі у бабусі, якщо це місце вирішує головні завдання оздоровлення:

1. Повітря і сонце. У міському дворі, навіть якщо гуляти з ранку до ночі, не взяти користі від цих стихій. А значить, необхідно їхати туди, де вихлопні гази автомобілів і промислові викиди не псують атмосферу своєю присутністю.

2. Вода. Басейн, звичайно, теж вихід, але тільки при відсутності живих водойм. Корисні властивості мікроелементів і мінералів природних водойм, вологе повітря поблизу них здатні колосально оздоровити наших діток.

3. Активність. Всі ми знаємо про користь фізкультури. Так ось дитяча активність протягом дня - це нескінченна зарядка. Заохочуйте і залучайте малюка до активності, не осмикуйте свого невгамовного карапуза із закликами заспокоїтися і посидіти в затінку. Рух - це життя!

4. Харчування. Так, діти - не аматори овочів і фруктів, але хитрі підприємливі мами завжди знайдуть те блюдо, яке малюк з'їсть із задоволенням. Овочі ховаємо в м'ясний фарш, фрукти - в солодкий сирок, молочний коктейль. А може, когось привабить барвистий фруктовий салат в красивій формочці!

Також ми вирішили поцікавитися, що думають з цього приводу  спеціалісти, чи є, на їхню думку,  альтернатива морському повітрю. В Рожищенській ЦРЛ нам порадили сходити в соляну кімнату, яка функціонує у відділенні фізіотерапії. Що це за дивина і з чим його «їдять» нам розповість працівник Надія Луць.

2

 

- Соляна шахта – унікальний немедикаментозний профілактичний метод, який застосовується на використанні природного мікроклімату соляних шахт, - розповідає та показує нам кімнату, повністю вкриту сіллю, Надія Євгенівна. – Головним компонентом галокамери є її мікроклімат, який характеризується низькою відносною вологістю, це приблизно 35-60%, постійною температурою повітря в 20-24 градуси тепла, яке насичене іонами хлориду натрію та очищене від вірусів, мікробів та алергенів.


 

Варто зауважити, що атмосфера тут насправді чарівна. Ніби в казку потрапив. Стіни, стеля, долівка – все вкрите величезними кусками солі, а на тумбі стоїть «чарівний апарат», в якому нагріте високо іонізоване повітря пропускається через спеціальний картридж з найчистішою солотвинською сіллю. А ще лунає спокійна та приємна музика. 


1

1

 

- Кому варто відвідувати такі шахти і чи є якісь протипоказання?

- Ну перш за все, ми приймаємо людей не просто, так би мовити «з двору», - зауважує наша співрозмовниця. – Спочатку людина, яка хоче відвідувати нашу шахту, має звернутися до лікаря, а тоді вже, коли отримає направлення, прийти до нас. Процедура підходить усім, як дорослим так і дітям. Показанням для застосування процедури є гострі, обструктивні та рецидивуючі бронхіти, астма, тривалі алергічні кашлі, риніти, хронічні фарингіти, часті ангіни, атопічні дерматити, профілактика ГРВІ, грипу та інших сезонних простудних захворювань. Лікування здійснюється відтвореним кліматом природних солотвинських печер. Простіше кажучи, відбувається «випаровування» солі, тобто кімната насичується сольовим аерозолем, а також цілющими негативно зарядженими аерофонами хлориду натрію. Практично, один сеанс у соляній шахті можна сміливо прирівнювати з одним днем перебування на морі. 

1

 

Також спеціаліст радить, для отримання хорошого результату відвідувати шахту 15-20 сеансів  поспіль і повторювати процедуру через кожні 3-4 місяці. У цьому варіанті цілющий ефект гарантований. У випадку, якщо ви хочете походити у шахту з профілактичною метою, то вистачить і 10 днів.

1


- Переваги лікування в соляній шахті, це перш за все мінімальність побічних явищ, можливість проведення багатократних вторинних курсів лікування та профілактики в період сезонних спалахів інфекцій та епідемій, комфортність на безпека процедури, - говорить Надія Луць.

А ми б ще додали, що одним із плюсів даного лікування є його нормальна ціна. Одна процедура вартує 20 грн. Наприклад, якщо відвідувати сольову кімнату 20 днів, то доведеться витратити 400 грн. Погодьтеся, досить нормальна ціна. Особливо, якщо порахувати  скільки грошей доводиться залишати в аптеці після чергового захворювання.


 

І ще одна гарна новина для Вас, шановна Маріє! Надія Євгенівна зауважила, що дітки до 5 років можуть відвідувати соляну кімнату разом із мамою, або іншим членом сім`ї, а платити лише за одного. Тож у Вашому випадку, це гарна та дешева альтернатива морю. Записатися на процедуру Ви можете за телефоном 099-217-46-37 (Надія Євгенівна), або відразу прийти в лікарню. Соляна кімната розташована на першому поверсі у відділенні фізіотерапії.

Як бачимо, оздоровитися можна і вдома. Головне поставити перед собою ціль!

Коментарі
09 Липня 2016, 01:46
Щиро дякую за те що не залишили поза увагою моє прохання. А ви знаєте, я наприклад, не знала про сольову шахту в лікарні. Тому, мабуть, схожу і подивлюся, і можливо, скористаюся вашою порадою. Прохання більше звертайте увагу на такі листи від читачів, як я, бо інколи потрібна порада. Ще раз дякую. Гарних вам та вдячних читачів.
09 Липня 2016, 02:16
Шановна Маріє! Раді були Вам допомогти. Дякуємо, що Ви з нами!
11 Липня 2016, 00:43
Дякую, корисна інформація
26 Серпня 2016, 02:08
Соляна шахта справді дієва.хочеться відмітити,що перебування у ній діє на людей позитивно:музика приємно відволікає від буденності та заспокоює,а соляне повітря очищає організм,насичує корисними речовинами і головне лікує.та людина,яка пройшла повний курс хворіє рідше і в легшій формі,або перестає хворіти.тому і в рожищі є чудове місце для оздоровлення діток та дорослих
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром