Рожищенці протестували в столиці

08 Липня 2016, 14:30
1950

Більш ніж 50 тисяч представників профспілкових організацій, трудових колективів, простих громадян зі всіх регіонів України зібралися 6 липня у Києві на Всеукраїнський марш протест і пікетування та мітинги біля Кабінету Міністрів і Верховної Ради України у зв’язку з шоковим підвищенням ціни на газ і комунальних тарифів.

1



 

Серед них були наші представники профспілки: чотири чоловіки із Рожищенської ЦРЛ та два з КЗ: "Рожищенський районний ЦПМСД".  Члени профспілки Олександр Моргун, Роман  Долішняк та Юлія Остапчук, наголошують, що мова йшла не тільки про зниження цін та тарифів, але, в першу чергу, про підвищення рівня зарплат та соціальних стандартів.



 

Як варіант пом’якшення цінового удару через зростання доходів населення, зокрема, підвищення мінімальної зарплати, пенсії та приведення їх у відповідальність до закону про прожитковий мінімум – тобто потрібно вдвічі підвищити мінімальні соціальні стандарти, щоб не допустити зниження життєвого рівня.


 

Також за словами рожищенських активістів, профспілки запропонували  інший, так званий комбінований варіант вирішення цього питання – часткове підвищення зарплати і одночасне зменшення ціни на газ.

- Людей було настільки багато, що коли перші мітингарі з колони підійшли до Кабінету Міністрів, Верховної Ради то останні, ще практично стояли на місці, - зауважують активісти. – Словом, всі налаштовані рішуче. Якщо уряд не дослухається до голосу народу то буде оголошено Всеукраїнський страйк.



 

Серед головних вимог профспілок:

 - Від Уряду - невідкладно провести реформу оплати праці. Встановити з 1 жовтня гарантовану державою мінімальну зарплату на економічно обґрунтованому рівні прожиткового мінімуму 3067 грн., відповідно підняти пенсії і стипендії.

- Від власників підприємств – підвищити з 1 липня 2016 року зарплату працівникам не менше ніж на 15% за рахунок отриманої економії від зниження державою удвічі єдиного соціального внеску.

- Від народних депутатів невідкладно заслухати звіт Уряду з питань цінової політики і соціального захисту, прийняти рішення на убезпечення простих людей від зубожіння.

 Учасники акції передали в Кабінет міністрів та Верховну Раду України коробки з вимогами членів профспілок, простих людей праці зі всіх регіонів країни.  Також активісти Всеукраїнського маршу протесту затвердили текст Резолюції та вручили її представникам Кабінету Міністрів та Верховної Ради України.

Коментарі
08 Липня 2016, 20:45
І на щось надієтесь .Ця влада не дасть зробити те що ви хочете.ВИщо СЛІПІ.
09 Липня 2016, 00:22
Чому Дулюка там не було з "Самообороною",....
09 Липня 2016, 01:17
На піар акції влади не реагуєм
09 Липня 2016, 01:19
Сто відсотків. Наші профспілки, самі незалежні в світі!
09 Липня 2016, 11:23
А якби Дулюк поїхав, то писали б, що знову він піариться? Рожищенцям не вгодиш, у багатьох така позиція: "Сам не знаю як, але не так")))
10 Липня 2016, 00:39
Причому тут Дулюк і йому подібні, причому піар влади, підняли дійсно важливе питання, як ті люди мають виживати з такими тарифами, про що думає мерія, навіщо затверджує їх, в Рожищах теж піднялася ціна і на воду і на водовідведення ( це до речі). Цікаво чому про це мовчать, чим аргументують, і як на виконкомі наважуються піднімати руки. А все тому, що владі всіх рівнів начхати на народ.
10 Липня 2016, 03:21
Народу начхати на владу, владі начхати на народ, кожна людина вважає особисто себе головним представником народу, от так і живем. Мітинг профспілок цілком заангажований, зібрав найбільших трударів України, найбільш знедолених і ображених. Хоч би не позорились.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром