Аварія на газорозподільному пункті в Дубищі ледь не повбивала людей

25 Жовтня 2018, 07:40
3720

Через аварію на газорозподільчому пункті в оселях дубищан тріскалися лічильники.

Газ у трубах трьох будинків – був такого тиску, що тріскалися лічильники, повідомляє Під прицілом

Сильний потік газу, який вмить заповнив квартири налякав людей, вони повибігали на вулицю, адже боялися, що будинок може вибухнути. 

Мешканці трьох двоповерхівок у селищі досі не оговталися від того, що сталося – їхні лічильники працювали, мов навіжені, а тоді просто тріснули навпіл.

"Коли я увімкнула плитку, почав дуже йти газ, я стала його вимикати, злякалася і не могла вимкнути", – розповідає мешканка будинку.

Налякані люди кинулися до газорозподільчого пункту, що поблизу їхніх будинків, адже бачили, що зранку там працювали газовики.

Мешканці переконують, газовики взялися знімати пошкоджені лічильники, однак в акті жодного слова про аварію не сказали. Люди бояться, аби тепер на них не повісили штрафи за несправні лічильники та їхню перевірку. 

Проте газовики переконують, аварія на газорозподільчому пункті сталася через застаріле обладнання під час виконання планових робіт. Тож усі витрати візьмуть на себе. 

Юристи радять людям поки не панікувати, а дочекатися результатів експертизи. Лише тоді стане відомо, як діяти далі.

За два місяці експерти мають перевірити лічильники – та встигнуть, заспокоюють, швидше. А поки люди користуються газом без облікових приладів – їм нарахують середній показник за аналогічний період минулого року. 

Детальніше – дивіться у сюжеті  "Факти".ICTV"

Коментарі
26 Жовтня 2018, 12:11
З Рожищенськими газовиками давно потрібно навести порядок, перевірити їх роботу і то серьозно і <br/> як вони відносяться до людей? Звільнити до єдиного, першого керівника...........
04 Листопада 2018, 18:30
Підтримую таку думку на 100%. Бо вже люди не витримують такої халатності. А відношення до самих людей жахливе. Наробили людям біди і вважають це просто нештатною ситуацією. Аварія для них це,мабуть,тоді,коли б були жертви і будинки разом з жителями в повітрі.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024