Грошей для підвищення зарплат педагогам нема, – Міністерство фінансів

23 Жовтня 2018, 11:30
2939

Держава не має можливостей для підвищення посадових окладів педагогічних та науково-педагогічних працівників закладів.

Про це йдеться у листі Міністерства освіти і науки з посиланням на позицію Міністерства фінансів, – пише Освіта.ua.

Зокрема, у Міносвіти повідомляють, що відомство неодноразово зверталось до Міністерства фінансів з проханням розглянути можливість здійснення підвищення з 1 вересня 2018 року посадових окладів (ставок заробітної плати) педагогічних та науково-педагогічних працівників на 10 %.

При цьому були здійснені та подані Міністерству фінансів попередні розрахунки коштів, необхідних для такого підвищення посадових окладів.

Окрім того, у Міносвіти зазначають, що у своїх зверненнях наголошували на тому, що вибірковий підхід до підвищення посадових окладів суперечить статті 57 закону «Про освіту».

За інформацією Міністерства фінансів, на підвищення з 1 вересня 2018 року на 10 відсотків оплати праці інших категорій педагогічних та науково-педагогічних працівників необхідно додатково понад 1,1 млрд гривень, з них: за рахунок місцевих бюджетів – 0,8 млрд гривень, за рахунок державного бюджету – 0,3 млрд гривень.

«Виходячи з листа Мінфіну, більшість місцевих органів виконавчої влади повідомило, що у місцевих бюджетах відсутні фінансові ресурси для забезпечення такого підвищення і реалізація пункту 2 постанови призведе до додаткового фінансового навантаження та розбалансування місцевих бюджетів», – наголошують у Міністерстві освіти.

Також у Мінфіні повідомили, що підвищити посадові оклади педагогічних та науково-педагогічних працівників закладів, які фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, також немає можливості.

«З огляду на викладене, на думку Міністерства фінансів, прийняття рішення про підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати) педагогічних та науково-педагогічних працівників з 1 вересня на 10 % є передчасним», – резюмують у Міністерстві освіти і науки.

Коментарі
23 Жовтня 2018, 21:31
Зарплати КОСМІЧНІ ????? <br/>насмішила!!!!!!<br/>а хто тобі ,Юлечко, не давав здобувати професію ВЧИТЕЛЬ?,,а може від природи не дуже розумна?!<br/>а тепер берешся рахувати чужі зарплати...
23 Жовтня 2018, 21:54
Якщо комусь і мало з вчителів, то вони не кричать у голос, а тихенько набирають групи на репетиторство. попробуйте, не погано виходить!!!!!!
23 Жовтня 2018, 23:04
Зате собі нараховують по 100-150 тисяч в місяць. Як можна в такій державі, як наша, платити чиновникам такі гроші? Чому для них вистачає, а решті ні? Чому не прив'язують свої зарплати до мінімалки? Слуги народу!!!
24 Жовтня 2018, 18:33
Окремих педагогів варто було би і на адекватність перевірити.
24 Жовтня 2018, 19:19
рожищенська лікарня кабінет 41 комент КЛАСС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
24 Жовтня 2018, 19:41
тоді всім медичний огляд зараховують? І ставлять допуск до школи? Самі ж винні! Як лічите, так і працюють - те і маємо, що маємо!
24 Жовтня 2018, 19:51
Невистачає зарплати? Держава не хоче збільшити оплату за вашу працю? Так поміняйте професію! *Рыба ищет где глубже, а человек где лучше.*
25 Жовтня 2018, 11:21
До тих хто кричить що педагоги зашибають мільйони...<br/>Та вчителям треба пам'ятник ставити. За такий мізер (ставка молодого спеціаліста біля 3500) вони ще погоджуються працювати. На рахунок репетиторства реалії такі що шкільна програма дуже насичена і в рамках школи подолати її важко. А тут далі два варіанти якщо хочете щоб діти реально здобули знання а не оцінки -самоосвіта що для більшості не реально (банально не вміють організувати себе) і репетиторство а за це вже ізвольте заплатити - це вільний час вчителя який ви забираєте від його сім'ї. Тай вчителі це не благодійний фонд.<br/>Такщо Тіштеся що ваших малолітніх гімнюків ще є кому вчити.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024