22 жовтня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

22 Жовтня 2018, 07:40
5131

Доброго ранку, читачі. Сьогодні понеділок, 22 жовтня.

Яскравих вам емоцій від початку нового дня.

Прокидайтеся з ароматом свіжозвареної кави, сміливо додавайте до неї позитивно-солодких спогадів, і нехай усі справи мають активний старт, а також не менш плідне завершення.

Гарного вам понеділка та смачного кавування!

У понеділок, 22 жовтня 2018 року, - Всесвітній день людей з вадами мовлення. Він щорічно проводиться в багатьох країнах світу за ініціативою фахівців з дослідження патологій мови з Канади (Canadian Association of Speech-Language Pathologists and Audiologists - CASLPA), щоб привернути увагу до проблеми заїкання. Адже три мільйони людей страждають на цю патологію.

22 жовтня - Міжнародний день шкільних бібліотек (International School Library Day), який відзначають у багатьох країнах щорічно у четвертий понеділок жовтня, починаючи з 1999 року, за ініціативою ЮНЕСКО.

День ангела святкують: Яків, Абрам, Андронік (Андрон), Максим, Петро.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Православна церква вшановує пам'ять апостола Якова Алфеєва; преподобних Андроніка та дружини його Афанасiї; Праведного Авраама, праотця, i племiнника його Лота (2000 до Р.Х.); мучеників Єввеентія і Максима, преподобного Петра Галатійського. День Корсунської iкони Божої Матерi.  

Цей день в історії:

  • 1612 – поляки вигнані з Москви воєводами Мініним і Пожарським.
  • 1730 – відкритий Ладозький канал, який з'єднує річки Волхов і Нева.
  • 1842 – в Санкт–Петербурзі ювелір Густав Фаберже відкрив ювелірну майстерню.
  • 1936 – нацистська Німеччина підписала торговий договір з Канадою.
  • 1960 – свій перший бій на професійній арені виграє Мухаммед Алі.
  • 1975 – на поверхню Венери приземлилася радянська космічна станція «Венера–9»
  • 1980 – Галілей отримав вибачення посмертно – папа римський відмінив вердикт 1633 року.
  • 1990 – Киргизія приймає закон про суверенітет.
  • 1991 – СНД поповнилося новим членом – Придністров'я.
  • 2009 – корпорація «Майкрософт» презентує офіційний вихід операційної системи Windows 7.

Погода: Сьогодні очікується -0..+13 °C, без опадів, туман, легкий вітер. Завтра: +6..+9 °C, обложний дощ, туман, свіжий вітер.

Народний прогноз погоди: Цього дня вшановується пам'ять апостола Якова Алфеєва. У народі святого називали Яків Деревопилець, оскільки у цей час йшла активна заготівля дров. 22 жовтня часто йшов сніг: "Після Якова осінь вже заплакала, бо після Якова тепла нема ніякого". Люди у цей вечір слідкували за місяцем: якщо він у колах – наступне літо буде сухим.

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!

 


 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024