У Рожищі говорили про легальну зайнятість

19 Жовтня 2018, 13:40
У Рожищі говорили про види трудових договорів, атестацію робочих місць та оплату та охорону праці. 2234
У Рожищі говорили про види трудових договорів, атестацію робочих місць та оплату та охорону праці.

Безробітним розповіли, про переваги легальної зайнятятості.

У четвер, 18 жовтня, за ініціативи Рожищенської районної філії Волинського ОЦЗ відбулося розширене бліц-навчання на тему: «Легальна зайнятість – гарантія соціальної захищеності».

У роботі заходу взяли участь головний державний інспектор управління Держпраці у Волинській області Марія Мосур, директор районної служби зайнятості Лариса Вишневська, начальник відділу взаємодії з роботодавцями РЦЗ Вадим Садовський, начальник Рожищенського відділення Луцької ОДПІ Анатолій Кривов’язюк, головний спеціаліст Рожищенського об’єднаного управління ПФУ Володимир Матвійчук, а також понад 30 роботодавців міста та району.

Головний державний інспектор управління Держпраці у Волинській області Марія Мосур акцентувала увагу запрошених на питаннях легалізації тіньової зайнятості, своєчасності та повноти оплати праці, тривалості робочого часу і його правильному документальному відображенні, ведення обліку робочого часу найманих працівників, надання їм відпусток, нарахування та виплат різного роду індексацій та компенсацій тощо.

У той же час вона звернула увагу учасників заходу на запровадження значних штрафних санкцій, які накладаються за різного роду порушення трудового законодавства. Також Марія Мосур відповіла на численні запитання та на конкретних прикладах роз’яснила окремі спірні ситуації, які виникають при різному трактуванні норм чинного законодавства про працю та зайнятість.

В свою чергу представниками районної служби зайнятості було презентовано присутнім роботодавцям дієві інструменти підтримки роботодавців за умови легалізації найманої праці.

Так, зокрема, мова йшла про організацію робіт тимчасового характеру, стажування претендентів на працевлаштування безпосередньо на робочому місці та компенсацію єдиного внеску.

Навчання відбулося у формі конструктивного діалогу, де кожен отримав відповіді на питання, які цікавлять.

На завершення усі присутні подякувати за організацію заходу і висловили побажання і надалі проводити подібні навчання в стінах центру зайнятості.



 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024