Альтернатива тюрмам: у Мін'юсті презентували фільм «Не Про Ґрати»

26 Листопада 2020, 11:26
6257

В Україні поступово змінюється філософія покарання злочинців і наближується до європейських стандартів – від покращення умов утримання до відбування покарання на пробації.

На ютуб-каналі міністерства юстиції України опублікували документальний фільм «Не Про Ґрати», який покликаний призвичаїти середньостатистичного українця до думки про такий альтернативний спосіб покарання злочинців, як пробація.

Автори намагалися переконати, що це ефективніше за тюрму, донести, що пробація – це не про прощення злочинів, а про більш дієве покарання за нетяжкі злочини.

Фільм створили в рамках проєкту ЄС «Право-Justice» та за фінансової підтримки Європейського Союзу.

У стрічці показали людські історії, що підтверджують дії Мін'юсту у напрямку реформування пенітенціарної системи. Автори розкрили реальні життєві історії злочинців, які замість в'язниці відбувають покарання на пробації. Глядачам пояснили психологію злочинів та злочинців: як вони мислять, чого хочуть, чого бояться.

На прикладі трьох переплетених між собою історій реальних людей показали всі можливі варіанти перебігу подій, встановили причинно-наслідкові зв’язки, аби допомогти кожному глядачеві зробити свій вибір на користь безпечного суспільства.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024