Що таке блокада в Kukuryki

23 Березня 2022, 12:45
Що таке блокада в Kukuryki 5463
Що таке блокада в Kukuryki

Активісти, звичайні люди, журналісти вимагають негайного припинення торгівлі ЄС з росією. Польсько-білоруський кордон – це можливість росії закуповувати товари в Європі та обходити санкції. 

Відповідно кожна фура – це податки в країну агресора та фінансування армії, яка прийшла на землі українців. Блокада на кордоні в польському прикордонному селі Кукурикі – це мирний, узгоджений з польською владою протест. 

Він не є екстремістським та захищений правами людини. Основною метою є показати, що країни ЄС й надалі ведуть бізнес з окупантами, а трагедія на території України – це не їхня справа. 

КОРДОН. ТОРГІВЛЯ. ЄВРОСОЮЗ. 

ДЕ ВІДБУВАЄТЬСЯ САМ ПРОТЕСТ? 

Польський пункт пропуску до Білорусі – Кукурикі. Він знаходиться біля міста Брест. На дорозі перед самою митницею була перекрита дорога поліцією, яка згідно з законом повинна слідкувати за порядком. 

У центрі розташована імпровізована сцена, на якій лунають основні новини дня щодо війни в Україні, щодо прийнятих законів в Польщі та ЄС, щодо ситуації на дорозі. Останні дані – це черга з 50 кілометрів фур. 

Також на цій сцені лунають українські та польські пісні, виступають польські громадські активісти, українські співаки та лунають гімн України та гімн Польщі. Є намет, де мітингарі можуть поїсти та випити чай. Також територія завішена плакатами із закликами зупинити торгівлю ЄС та росії. 

КУКУРИКІ. ВИСТУПИ. ОРГАНІЗОВАНІСТЬ. 

КОЛИ ВІДБУВАЄТЬСЯ БЛОКАДА? 

Вже двічі відбувалася блокада і вже двічі її розігнали – 14, 19-21 березня. Наступний раз планують на вихідні 26-27 березня. 

Читайте також: Українці планують відновити протест на польсько-білоруському кордоні

Основна ціль – це бути присутнім. Можна знайти своїх однодумців та вступати в цікаві розмови, можна малювати картини та плакати, можна співати пісні або читати вірші, можна допомагати на кухні, а можна і просто сидіти та думати про власне життя. 

Найнеобхідніший період блокади – це ніч, коли люди їдуть по домівках, або ж йдуть спати у власні машини. Кількість людей на дорозі впливає на провокації. Якщо нас 10 – нас легко зламати. Якщо нас 1000 – нас важко розігнати. 

КІЛЬКІСТЬ. НІЧ. НЕЗЛАМНІСТЬ.

ЯК ДОПОМОГТИ БЛОКАДІ? 

Долучити себе та своїх друзів, родичів, знайомих. Це ще один фронт цієї війни – зупинити «великі гроші» спонсорувати геноцид українського народу. 

Робити фото та відео, поширювати в соціальних мережах, особливо TikTok. Переконувати родичів, які живуть в Польщі, доєднуватись до протесту, адже є організований доїзд в міст Польщі. 

Підписатись на організаторів протесту та вірити, що добро переможе матеріальне зло!

СТОРОНИ ПРОТЕСТУ

Розпишу, хто є залучений в цьому протесті, щоб кожен зміг зайняти певну позицію та вирішити для себе «чим я можу бути корисний у цій історичній блокаді!»

ПРОТЕСТУВАЛЬНИКИ: поляки, українці, білоруси 

ЄВРОСОЮЗ: компанії які торгують з РБ і РФ

ПОЛЬСЬКА ВЛАДА: дозвіл на протест, поліція

ПОЛЬСЬКИЙ БІЗНЕС: логістичні компанії, «польські тітушки-провокатори»

ВОДІЇ ФУР: заручники ситуації 

ЗМІ: висвітлення позицій.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024