Топ-5 фільмів про юристів

10 Грудня 2021, 12:22
Кадр із фільму «Тільки правда» 3737
Кадр із фільму «Тільки правда»

10 грудня в Україні відзначають День безоплатної правової допомоги, який приурочений до Міжнародного дня прав людини. 

Завдяки роботі центрів безоплатної правової допомоги громадяни мають можливість безоплатно отримувати правові консультації, підготовку процесуальних документів, здійснення представництва та захисту інтересів. 

Завітавши до найближчого центру безоплатної правової допомоги чи бюро правової допомоги, можна отримати правові консультації чи рекомендації щодо вирішення правових питань, отримати допомогу у складанні позовних заяв, здійсненні представництва інтересів у суді. 

Інформація щодо розташування найближчих центрів безоплатної правової допомоги чи бюро – за посиланням.

Безоплатну правову допомогу можна також отримати дистанційно, зателефонувавши за безкоштовним номером системи БПД 0 800 213 103. За цим номером надають консультації та роз’яснення з правових питань, додаткові відомості про надання безоплатної правової допомоги тощо. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України безкоштовні.

Також можна скористатися мобільним застосунком «Безоплатна правова допомога», завантаживши його через GooglePlay чи AppStore за посиланням, або завантажити мобільний застосунок «Твоє право», перейшовши за посиланням.

Потерпілі від домашнього насильства та свідки можуть отримати онлайн-консультацію юристів щодо захисту своїх прав, написавши у Телеграм-чат  «Правова допомога протидії насильству».

Всі, кому потрібна правова консультація, можуть поставити запитання у месенджер фейсбук-сторінки Луцького місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги.

Жителі Рожищенської, Копачівської та Доросинівської громад мають можливість отримувати правові консультації у Рожищенському бюро правової допомоги за адресою: місто Рожище, вулиця Незалежності 60 (вхід з боку парку) або за номером телефону (096) 119 85 06 з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00.

Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги пропонує підбірку сучасних стрічок про роботу юристів для проведення вільного часу:

1. «Нова спроба Кейт Макколл» / The Trials of Cate McCall (2013)

У центрі сюжету — головна героїня, яка в минулому була гарним адвокатом. Тепер їй необхідно повернути опіку над дочкою й улюблену роботу. Для цього персонажу доведеться взяти під захист жінку, звинувачену у вбивстві.

2. «Судити по совісті» / Just Mercy (2019)

Картина розповість реальну історію обдарованого чорношкірого юриста Браяна Стівенсона. Він присвятив себе боротьбі за рівні права та можливості в суді для найуразливіших верств населення — в тому числі незаможних. 

3. «Тільки правда»/ The Whole Truth (2016)

Убитий багатий банкір. Поліція застає його сина поруч з тілом. Докази незаперечні, тож підліток опиняється під слідством. За справу береться адвокат Річард Ремсі.

4. Суддя / The Judge (2014)

Успішний юрист Хенк Палмер повертається в рідне місто на похорон матері. Йому доводиться скористатися своїми професійними навичками, щоб захистити батька, міського суддю, який був обвинувачений у вбивстві. Час, проведений з родиною і минулим Хенка, може допомогти йому нарешті вирішити і закрити питання, які мучили його і рідних довгі роки.

5. Як уникнути покарання за вбивство?/ How to Get Away with Murder (2014)

Головна героїня – професорка Анналіз Кітінг, яка крім роботи в юридичному університеті є чудовим адвокатом. У навчальному закладі вона веде курс під назвою «як уникнути покарання за вбивство», ці заняття відвідують тільки найамбітніші майбутні адвокати. 

Однак, цей курс виявляється досить незвичайним, адже все вивчене студентами в світі юриспруденції пропонується застосовувати не на теорії, а на практиці. 

Вже досить скоро головним героям доведеться бути втягнутими в серію загадкових вбивств, де їм доведеться застосувати всі свої знання, щоб змити з себе звинувачення і «уникнути покарання за вбивство».

Коментарі
01 Лютого 2022, 15:35
urenrjrjkvnm
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром