Вікторія Котовська: вчителька – від Бога, депутатка – від людей

21 Червня 2018, 15:00
Вікторія Котовська 3559
Вікторія Котовська

Настав час підбивати підсумки на місцевому рівні. Ми поступово будемо знайомити вас, читачі, з депутатами у рубриці «Слово депутату».

У своїх інтерв’ю вони розкажуть про виконану в округах роботу, ділитимуться планами та перспективами.

Сьогодні нашою співрозмовницею є депутатка Рожищенської міської ради Вікторія Котовська, - йдеться на сайті Рожищенської міської ради.

Вікторія Михайлівна народилася та проживає у Рожищі.  Свого часу закінчила міську школу №2. Ще  навчаючись у школі, чітко зрозуміла, що її покликання – вчитель. Тому й обрала для вступу тоді ще ВДУ ім. Лесі Українки, де здобула кваліфікацію: філолог, вчитель української мови та літератури. Вважає, що з професією не помилилася та з гордістю зізнається: «У моїй трудовій книжці єдиний запис – уже 19 років працюю в найкращій школі міста – ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 м. Рожища».

– Скажіть, будь ласка, чому вирішили балотуватися у депутати міської ради? 

Я вперше балотувалася у депутати міської  ради і не жалкую. Тому що прагну змінити своє місто та ставлення людей до міської влади.

– В якому окрузі були обрані? 

Була обрана по виборчому окрузі: вул. Селянська, вул. 24 Серпня, вул. Марії Заньковецької, вул. Привокзальна. Чесно кажучи, виборчі перегони були непрості, але я дякую своїм виборцям за довіру. 

Я проживаю у своєму окрузі, тому з виборцями та їхніми проблемами знайома. Усі  звернення від жителів обов’язково передаю до міської ради та стежу за їхнім вирішенням.

– Ви входите до якоїсь постійної комісії райради? 

Я – секретар засідань постійної комісії з питань соціального захисту, здоров’я, освіти, культури, спорту, у справах сім’ї та молоді, торгівлі та побуту. Ми допомагаємо місцевим авторам у книговиданні, дошкільним закладам освіти, вирішуємо проблеми торгівлі у нашому місті. Відвідую усі сесійні засідання та засідання комісії.

– Які бачите нагальні проблеми міста?

Проблем у нашому місті вистачає, але багато уже й зроблено: вулиці освітлені, дороги ремонтуються. Мене як педагога і матір турбує питання дозвілля школярів і молоді. Хотілося б, щоб у них було місце, де б вони могли спілкуватися.

– Що саме вам уже вдалося реалізувати, будучи в міськраді?

У мене як у депутата є результати роботи. Вулиці мого виборчого округу були освітлені одні з перших. На часі – ремонтні роботи дорожнього покриття по вул. 24 Серпня та визначення місць для роздільного збору сміття. Разом з депутатом міської ради Олександром Дулюком та учнівським комітетом ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 м. Рожища зініціювали ремонт пішохідної доріжки біля школи, роботи уже на завершальній стадії.

– Які плани на 2018 рік?

У 2018 році буду продовжувати працювати над проблемними питаннями вулиць Привокзальна та М. Заньковецької.

– Ви брали участь у акціях?

 У школі № 1 м. Рожища координую роботу волонтерського загону, тому ми з дітьми брали участь у багатьох благодійних акціях та заходах. Ми тісно співпрацюємо з ГО «Самооборона міста Рожище» та ГО «Автомайдан. Волинь».

– Ви відкриті для спілкування із громадою? 

Так, я відкрита до спілкування з громадою. Вважаю, що тільки у тісній співпраці ми досягнемо хороших результатів.

– Яким ви б хотіли бачити Рожище через десять років? Над чим, на вашу думку, потрібно попрацювати найбільше?

Через десять років моє рідне місто буде гарним, квітучим, чистим і багатим щирими людьми, які збудують місто нашої мрії. Давайте ж усі будемо над цим працювати!

– Хто такий депутат у вашому розумінні?

Сучасний депутат міської ради – це молодий, енергійний носій креативних ідей, які можна втілити на благо своєї громади.

– Депутат на відпочинку…

Мій відпочинок завжди проходить у колі сім’ї та родини, ми любимо подорожувати Україною. Влітку плануємо побувати у Запорізькій обл. Щороку набираюсь сил та енергії в Карпатах, гори – це місце, куди хочеться завжди повернутись.

– Дякую. 

Розмовляла Ірина Зенц

Коментувати рубрику «Слово депутату» можуть лише зареєстровані користувачі.

Коментарі
22 Червня 2018, 16:21
Вікторія Михайлівна молодець! Так тримати!
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024