Тетяна Панасюк: «Потрібно знати, що болить людям, і спільно шукати шляхи вирішення»

27 Травня 2018, 12:00
Депутатка Рожищенської міської ради Тетяна Панасюк 2873
Депутатка Рожищенської міської ради Тетяна Панасюк

Настав час підбивати підсумки на місцевому рівні. Ми поступово будемо знайомити вас, читачі, з депутатами Рожищенської міської ради у рубриці «Слово депутату». У своїх інтерв’ю вони розкажуть про виконану в округах роботу, ділитимуться планами та перспективами.

Сьогодні нашою співрозмовницею є депутатка від політичної партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка, Тетяна Панасюк, - йдеться на сторінках газети «Рожищанин» № 47.

Тетяна Леонтіївна народилася в місті Рожище, після закінчення ЗОШ №2 пішла працювати у дитячий садочок, а згодом вступила на навчання до Луцького училища культури. Тут навчалася фаху бібліотекаря-бібліографа.

Працюючи вже за спеціальністю у Рожищенській ЦБС, навчалася у Рівненському державному гуманітарному університеті, де отримала повну вищу освіту. У 2005 році у цьому ж університеті здобула ступінь магістра культурології.

– Скажіть, будь ласка, чому вирішили балотуватися у депутати міської ради?

Хотілося допомогти рідному місту розвиватися, зробити Рожище комфортнішим для його мешканців, відкритим для мешканців інших районів Волині та не тільки. Наше місто – спокійне і затишне. Якщо кожен з рожищан докладе сил до його розбудови – воно стане здатним приваблювати сюди все нових і нових мешканців, рости і ставати більш комфортним і яскравим.

– В якому окрузі були обрані? Чи часто Ваші виборці звертаються до Вас із проханнями? Чи проводите прийомні дні, якщо так, то де?

До складу депутатського корпусу Рожищенської міської ради мене було обрано від політичної партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка на виборчому окрузі №11, до складу якого входять вул. Мазепи, вул. Кар’єрна та вул. Рильського.

Головне в роботі депутата – особисті зустрічі з виборцями. Потрібно знати, що болить людям, і спільно шукати шляхи вирішення. Прийомних днів не влаштовую, бо в цьому немає потреби – я завжди на зв’язку, і оскільки працюю в книгозбірні у центрі міста, маю змогу постійно спілкуватися з людьми.

Багато важливого можна почути і від дітей – вони говорять про речі, які їх турбують, не задумуючись над цим, і не для того, щоб ці питання вирішив депутат, а просто аби поділитися. Так можна дізнатися і про неосвітлені вулиці, і про брак дитячих майданчиків і тротуарів.

Дорослі мешканці міста з проханнями звертаються нечасто. Здебільшого звернення стосуються стану доріг, освітлення вулиць у вечірню пору, облаштування зупинок громадського транспорту.

Мешканців Рожища передусім хвилюють соціально-побутові проблеми, якість наших доріг, освітлення вулиць, вивіз сміття, проблеми з громадським транспортом. Щоб почати вирішення цього, я як депутат зверталася у відповідальні служби, озвучувала запити людей.

Частина моєї роботи – консультація людей з пенсійних питань, отримання допомоги на дітей, інших соціальних виплат і компенсацій.

1
Депутатка Рожищенської міської ради Тетяна Панасюк
Депутатка Рожищенської міської ради Тетяна Панасюк

– Ви входите до якоїсь постійної комісії райради?

За рішенням сесії, була обрана членом постійної депутатської комісії міської ради з питань соціального захисту, здоров’я, освіти, культури, спорту у справах сім’ї та молоді, торгівлі та побуту. Комісія вивчає та розглядає питання щодо потреб соціально незахищених верств населення, координує та контролює стан торгівельного обслуговування населення, розглядає питання, пов’язані з реалізацією державної політики в галузі освіти в межах своїх повноважень.  

У рамках роботи комісії проголосувала за рішення щодо створення Програми підтримки книговидання місцевих авторів на 2016-2017 роки, зокрема підтримала кандидатуру місцевого автора, історика Леоніда Козярчука та видання його книги «Сторінки історії містечка Рожище».

Входила до робочої групи щодо питання роботи Рожищенського дошкільного навчального закладу №1 «Малятко», вивчала ситуацію щодо відтермінування там початку опалювального періоду і питання щодо оплати праці в цьому закладі. З робочою групою відвідувала Рожищенський дошкільний навчальний заклад №4 задля вивчення аварійної ситуації в приміщенні закладу.

За період з листопада 2016 по листопад 17-го року відвідала 10 сесій із 13. За цей період також відвідала 4 засідання комісії із 7. «Прогулювала» засідання не із власної волі, а через стан здоров’я. Дуже сподіваюся, що надалі зможу не пропускати їх.

Я також є членом адміністративної комісії, ініціативної групи з числа депутатів стосовно децентралізації влади, брала участь у робочій зустрічі з обговорення статуту міста, проходила навчання, які проводилися при міській раді, входжу до складу оргкомітету щодо підготовки святкування Дня міста.

Частиною моєї роботи як депутата залишаються консультації людей з пенсійних питань, про отримання допомоги на дітей та інших соціальних виплат та компенсацій.

– Які бачите нагальні проблеми міста?

Одна з найбільших, як на мене – це проблема зі сміттям. Стихійні сміттєзвалища завдають шкоди не лише екології, а й банально – щоденних клопотів та незручностей людям, які живуть поряд із ними. Звалища штучних квітів на кладовищах ще й небезпечні через можливість пожеж, як-от сталося у Гараджі. Ще одна суттєва проблема – дороги. Багато доріг у місті потребують хоча б ямкового ремонту. Створюються нові вулиці – а, отже, є потреба й у нових дорогах. Нові вулиці потрібно також освітлювати – це вже третя важлива проблема. Турбує і проблема організації молодіжного дозвілля.

– Що саме Вам уже вдалося реалізувати, будучи в міськраді?

Оскільки моїх виборців хвилюють соціально-побутові проблеми, якість наших доріг, освітлення вулиць, вивіз сміття, проблеми з громадським транспортом, я піднімала ці питання на сесіях міської ради. Зокрема, планується завершення освітлення вулиці Мазепи та вулиці Пирогова, розглядається питання встановлення зупинок на вулиці Мазепи.

У Рожищенській районній бібліотеці для дітей ми і надалі намагаємося запрошувати у місто відомих людей та знайомити з ними молодь. Наше місто відвідало чимало відомих людей, зокрема Василь Шкляр, Андрій Курков, Євген Положій, брати Капранови. Завдячуючи цьому, до умовного рейтингу «Золотих міст України-2016», складеному братами Капрановими, потрапило 3 волинських міста, серед них – наше місто Рожище.

– Які плани на 2018 рік?

Працюватиму й надалі над питаннями, які піднімала на засіданнях комісії та на сесіях ради. Проблеми, які важливо вирішити найближчим часом – це облаштування зупинок громадського транспорту, ремонт доріг у місті та робота над культурним розвитком міста. Тож потрібно зосередити на цьому увагу.

– Ви брали участь благодійних акціях, толоках?

Без культурного життя місто може втратити своє обличчя, тому значну увагу я приділяла організації мистецьких заходів у місті. Також при районній дитячій бібліотеці продовжує роботу волонтерський рух, до організації якого я також долучаюся та висвітлюю в соціальних мережах. Брала також активну участь у проведенні попереднього Дня міста Рожища, зокрема в організації благодійного ярмарку. Долучалася до публічних толок у центрі міста.

– Ви відкриті для спілкування із громадою?

Безумовно, щоб вирішити всі насущні проблеми, потрібно багато праці та зусиль. Я і надалі прагну активно працювати на благо громади міста, прислухатися до побажань виборців та робити все, щоб їх вирішити. Завжди рада щирому і відкритому спілкуванню, готова слухати і чути мешканців рідного міста і чим можу – допомагати. Буду рада вчитися чомусь новому  і ділитися цим з іншими.

– Яким Ви б хотіли бачити Рожище через 10 років? Над чим, на Вашу думку, потрібно попрацювати найбільше?

Я бачу наше місто суттєво більшим – завдяки притоку нових мешканців.  Місто має гарне територіальне розташування, з Рожища зручно діставатися до Луцька – на авто, практично до усіх куточків України – залізницею. Вважаю, аби привабити сюди молодь, слід попрацювати над станом доріг, економічною привабливістю для донорів та інвесторів, які допоможуть створити нові робочі місця та над збереженням та покращенням екологічного стану міста. Дуже перспективним нині є еко-туризм. У нас є всі можливості для його розвитку.

– Ви входите до осередку політичної партії «Громадянська позиція». На що на рівні міста робить акценти у своїй роботі партія?

Серед депутатів всіх рівнів від «Громадянської позиції» діє основний принцип: відкритість до виборця, активна щоденна робота, на цьому завжди наголошує Анатолій Гриценко, так працюємо і ми.

Депутатка Рожищенської міської ради Тетяна Панасюк
Депутатка Рожищенської міської ради Тетяна Панасюк

– Хто такий депутат у Вашому розумінні?

Це небайдужа людина, яка прагне допомогти ближньому. В ідеалі це мало би бути так. До того й прагнемо. Важливо не відвертатися від проблем, а шукати можливості їх вирішення. І неважливо. з яким питанням до тебе звертаються – важливо, як ти зможеш відгукнутися на нього, і скільки зусиль докладеш до його вирішення.

– Депутат на відпочинку…

Моє хобі – квіти і грядки. Дуже люблю вирощувати городину на власній ділянці та квіти. Приємно бачити результат своєї праці, куштувати плоди, зрощені власними руками. Крім того, вирощую і кімнатні рослини. Друзі знають про моє захоплення і часто дарують нові екземпляри рослин.

Зараз через стан здоров’я не вдається сповна віддатися улюбленому заняттю, тому багато читаю.

Коментувати рубрику «Слово депутату» можуть лише зареєстровані користувачі.

Коментарі
27 Травня 2018, 15:41
Знаю Таню все своє свідоме життя.Це чуйна,добра,цілеспрямована,життєрадісна людина.Я довіряю їй,як ЛЮДИНІ,як жінці,як депутату.Бажаю успіхів, натхнення та гарних людей в допомогу!А ще здоров'я!
27 Травня 2018, 16:06
Таня взагалі молодець. Побільше б таких людей щирих і відкритих. Так тримати Танюша І все буде добре. І здоров'я тобі міцного -міцного.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024