В День Конституції – виставка робіт народних умільців

29 Червня 2016, 23:55
4313

В рамках святкування Дня Конституції в районному Домі «Просвіта» відвідувачам продемонстрували вироби народних умільців.

В основному це майстерно виконані ікони та картині бісером, дерева щастя та різноманітний декор, вишитий одяг.

В експозиції – вироби майстринь з усього району.




1

1

1

1

 

Організували виставку Рожищенський історико-краєзнавчий музей та районна бібліотека.

«Ми до кожного державного свята проводимо виставки. Це є наше, рідне, українське. Шукаємо майстринь, демонструємо їх вироби. Тут зібрані експонати з усього району. Ми виробів не продаємо, лише демонструємо. Але якщо людям вони сподобаються, і будуть охочі їх купити – залюбки познайомимо з майстринями», - розповіла Надія Стасюк, директор Рожищенського історико-краєзнавчого музею.

Надія Лавренчук вишиває бісером вже майже рік. За цей час встигла зробити більше 20 картин та ікон. Яскраві, неповторні, блискучі зображення надзвичайно гарні.

«Я раз спробувала – і затягло. Робота йде швидко і приємно. А запросили мене сюди працівники музею», - розповідає майстриня.

1
Майстриня Надія Лавренчук з дітьми
Майстриня Надія Лавренчук з дітьми

1

 

Відвідувачі йдуть напливом: в залі то людно, то пусто. Наталія прийшла на концерт з дітьми заодно вирішила експозицію подивитися. Каже надзвичайно гарно.

«Шкода що про концерт та виставку ми дізналися в останній момент. Але все ж таки, приємно в День Конституції побувати і на урочистих зборах, і концерт послухати, і красою помилуватися. Шкода що буваю на таких заходах не часто, хочеться вірити що вони принесуть позитив в життя», - розповіла Наталія.




Одним словом, святкування чергової річниці прийняття основного Закону України вийшло пізнавальним, з естетичною ноткою.




 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024