В Україні можуть відновити планові відключення електроенергії

29 Червня 2016, 14:00
1730

Україна знову зіткнулася з проблемами з електроенергією: пару днів тому Міністерство енергетики звернулося до населення і підприємств з проханням скоротити споживання електрики, так як з'явилася ймовірність планових відключень.

За словами заступника міністра енергетики Олександра Светеліка, проблема в енергетики є дуже складною. На даний момент не працює залізниця на поставки енергетичного вугілля, так як переважна більшість шахт знаходиться на неконтрольованій території Донбасу, через дефіцит міністерству довелося імпортувати з Росії 600 МВт електричної потужності. Також було прийнято рішення запустити газомазутні блоки на двох ТЕС.

Светелік зазначив, що Міненерго звернулося до населення і підприємств з проханням максимально скоротити споживання для запобігання відключенням. «Так як для нас дуже важливо зберегти запаси вугілля перед осінньо-зимовим сезоном».

Експерти вважають, що ці проблеми виникли, через аномальну спеку в червні, в якій влада не була готова і якщо їм не вдасться вирішити проблему з поставками вугілля, то українців чекають планові відключення. Про це пише Newsbanker.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром