Мирка каже, що тримає на контролі питання рожищенських кар’єрів

12 Серпня 2015, 14:58
1491

Керівник департаменту інфраструктури і туризму Волинської облдержадміністрації Іван Мирка розповів, що не зміг побувати на засіданні комісії з питань Рожищенських кар’єрів через іншу комісію.

Про це він повідомив у коментарі Волинському Агентству Розслідувань.

Мирка розповів, що 4 серпня засідання не відбулося, оскільки до того часу він не отримав відповідей на перелік питань, які склали під час зустрічі, що відбулася у липні. Зокрема автодор, Рожищенська РДА та інші структури ще не підготували висновків щодо стану дороги, кошторису ремонту дороги, можливості встановлення ваги та інших «моментів». Відповідей на ці питання Мирка не отримав і вчора.

Також він зазначив, що комісію 11 серпня запланували на 11-ту годину. Проте у цей час мала зібратися й екологічна нарада в ОДА, тому «карʼєрну» перенесли на 15-ту годину, щоб  усі змогли взяти у ній участь. «На жаль, мене не було, бо так склалося, що перенесли бюджетну нараду, на якій я мусив бути присутній», – каже Мирка. Тому на зустріч щодо кар’єрів він делегував свого заступника.

Найбільшою проблемою в цьому питанні, каже Мирка, є те, що ліцензовані ваги, які треба встановити для контролю автомобілів, – одні на всю область, тому постійно «катаються»,  і поки немає змоги залишити їх у Рожищенському районі. Проте найближчим часом планують розробити розклад, за яким ваги таки вдасться встановити на цій ділянці. Питання ремонту дороги з автодором не вирішене, оскільки у них немає коштів.

Також керівник департаменту вважає, що недостатньо добре виконують свою роботу працівники Державтоінспекції – вони не зупиняють великогабаритні автомобілі, яким заборонено їздити при температурі понад 30 градусів. А ще створює перешкоди неможливість перевірки вантажів – тобто, після зупинки автомобіля водії найчастіше просто замикають автомобілі, а механізму змусити їх «іти на контакт» поки немає.

Водночас Мирка розповів, що шукають шляхи вирішення проблеми рожищан та пообіцяв тримати ситуацію «на контролі».

Нагадаємо, рожищенські громадські активісти вважають, що волинська влада не проконролювала виконання домовленостей між сторонами конфлікту.

Коментарі
13 Серпня 2015, 20:25
Фото відповідає рівню контролю! А якщо серйозно - контролю цілий нуль. Не виконані домовленості через відсутністьконтролю з боку Мирки І.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024