В районі вчилися ліквідовувати надзвичайні ситуації

27 Червня 2016, 16:00
1486

В Рожищенському районі відбулися командно-штабні навчання, які повинні навчити діяти і служби цивільного захисту, і населення в умовах надзвичайних ситуацій, повідомляє сайт Рожищенської РДА,

До проведення командно-штабних навчань залучався керівний склад органів управління цивільного захисту, районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, комісія з питань евакуації, спеціалізовані служби цивільного захисту району, сили і засоби районної ланки територіальної підсистем єдиної державної системи цивільного захисту, йдеться у повідомленні.

За словами керівника навчань, начальника управління з питань цивільного захисту обласної державної адміністрації Олександра Блащука основною метою навчань є поглиблення знань, набуття практичних умінь і навичок та відпрацювання взаємодії всіх служб.

А навчання відбувалися так: в Рожищенському районі, буцімто пронісся буревій, який зруйнував будинки та адмністративні будівлі, призвів до підтоплень, повалень ліній електромереж та іншого лиха.

Під час проведення практичних занять на території району – у загальноосвітній школі та дошкільному навчальному закладі Кременецької сільської ради – основними цілями тренування було організація роботи та взаємодія керівного складу сільського оперативного штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, порядок залучення мобільних груп з реагування під час надзвичайної ситуації.










 

Для ліквідації наслідків «викиду газу» на території Центральної котельні Рожищенського ПЖКГ за лічені хвилини після отримання повідомлень до об’єкту прибули пожежні рятувальники ДПРЧ-3 м.Рожище, медики, правохоронці та працівники газової служби. Причому кожна служба оперативно виконала свої функції. 




 

Після «ліквідації» надзвичайної ситуації, завідувач сектору з питань цивільного захисту населення райдержадміністрації Василь Фенюк та представники управління з питань цивільного захисту обласної державної адміністрації відзначили, що служби реагували оперативно та злагоджено під час навчання.

Після завершення дводенних навчань всі учасники зібрались в районній державній адміністрації, де підбили підсумки, зокрема заслухали звіт, де визначили позитивні моменти роботи, і  проблемні питаня, які що треаба допрацювати. Оцінку усіх районів, присутніх на навчаннях надав старший інспектор відділу заходів цивільного захисту Волинської обласної державної адміністрації Петро Масюк.

Загалом, органи управління та керівний склад районної державної адміністрації, служб цивільного захисту, об’єктів господарювання до надзвичайних ситуацій готові і можуть у разі небезпеки виконувтаи свої функції. Звернули увагу на недоліки, щоб їх усунути - надали необхідну методичну допомогу. Рівень підготовки органів управління та сил цивільного захисту у Рожищенському районі оцінили як задовільний.


 

Голова Рожищенської райдержадміністрації Інна Гайворонська подякувала усім структурам за оперативну та якісну роботу, а представникам управління з питань цивільного захисту Волинської облдержадміністрації – за надану практичну та методичну допомогу.

"Нехай ці навчання залишаються лише практичними і нехай оминають наш край біди, надзвичайні ситуації та протиепізоотичні ситуації" – зазначила Інна Гайворонська. 

Коментарі
27 Червня 2016, 22:52
завтра буде підтоплення будинків і Фенюк скаже що в нього кінець робочого дня
28 Червня 2016, 14:01
А чим ви фотографуєте? Фотографії розмиті, ЖАХ!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024