ЖЕКам дозволили обслуговувати багатоквартирні будинки до обрання управителя

26 Червня 2016, 14:00
1248

Верховна Рада України дозволила ЖЕКам і далі обслуговувати багатоквартирні будинки на час проведення конкурсів з обрання управителів або створення об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Як передає «Інтерфакс-Україна», за відповідний закон «Про внесення змін до ст. 13 закону України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку» (№ 4680) на пленарному засіданні у вівторок проголосувало 259 народних депутатів.

За словами заступника голови комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Олени Бабак (фракція «Самопоміч»), суть закону у тому, щоб не відкладати дію закону «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку», який починає діяти з 1 липня, і дозволити в тих будинках, де люди не обрали своїх управителів чи не створили ОСББ, на час проведення конкурсу органами місцевого самоврядування продовжити обслуговування будинків наявними ЖЕКами.

«Суть закону в тому, щоб не переносити жодним чином реформу, а на період проведення конкурсу… щоб не було хаосу в будинках, щоб сміття вивозили вчасно, дозволити ЖЕКам і далі працювати», – сказала вона.

Бабак також зазначила, що внесення змін до закону надає право власникам у будь-який момент розірвати договір з управителем призначеного конкурсу, якщо вони оберуть свого управителя, або створять ОСББ.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024