Чужої біди не буває...

14 Червня 2016, 13:20
3888

Коли тобі говорять, що у твоєї дитинки вроджена гостра мієлоідна лейкемія, здається, що життя не просто зупинилося – воно закінчилося. Так сталося і в сімʼї маленької Тетянки Антонець з Луцька.

Проте, батьки хворої дівчинки віднайшли сили, не опустили рук, а до кінця боролися за життя своєї кровинки…

На жаль, братики Тетянки не підійшли, як донори, а це унеможливлювало робити оперативне втручання в Україні. За кордоном – зовсім інша ціна… На допомогу сімʼї Антонець прийшли волонтери.  Вони створили групу для збору коштів, пошуку донора крові. А знайти донора була задача не з легких, адже в дитинки рідкісна група крові - 4+.

Допомагали чим могли і волонтери із Рожищенської Самооборони. Вони знайшли чотири донора. Двоє з них – демобілізовані бійці АТО. А коли Тетянка лікувалася в Неаполі, навіть там, її навідували небайдужі заробітчанки з Рожища.

Вдячний тато Олександр, аби в свою чергу, хоч якось допомогти військовослужбовцям, які несуть службу на Сході, дав волонтерам на користування сушку для фруктів. Нині вона знаходиться в Самообороні Волині.

Два місяці тому, Тетянки не стало… Скінчилася її така коротка, але така важка, земна дорога. Маленьким янголятко полинула душа до Небес.  Важко підібрати слова співчуття для згорьованої родини... Лишається молити Бога, аби дав їм сили пережити важку втрату…

ВІДЕО-СПОГАД про життя маленької Танюши тут

- Ми вірили в те, що Тетянка поправиться, - втираючи сльози, розповідає волонтерка Анастасія Стасюк. – Але видно в Бога були інші плани… Коли дівчинки не стало, до нас зателефонувала мама Віра Антонець та запропонували одяг та інші речі донечки передати для тих, хто в них потребує.

Самооборонівці одяг, іграшки, підгузки та фрукти передали для донечки Анни Жадан, переселенки зі Сходу.


 

Хочеться не просто попросити, а благати кожного із вас, читачі, ніколи не стійте осторонь чужої біди, а особливо, коли це стосується дітей!

Плекай добро, воно повернеться до тебе,

чини добро і будеш ти в раю …

Роби добро. Господь сказав: так треба!

Я здалека добро розпізнаю …

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024