У районі триває реформування медичної галузі

06 Серпня 2015, 16:33
1418

Рожищенський центр первинної медико-санітарної допомоги та його структурні підрозділи успішно пройшли акредитацію.

Про те як у 2013 році створювався це абсолютно нове медичне об’єднання і що його чекає у майбутньому, на сторінках районної газети «Наш край» розповів директор РЦПМСД Володимир Мосійчук - Перший рік ми займались винятково господарськими справами. Спочатку ремонтували дахи у фельдшерсько-акушерських пунктах, бо вони протікали. Тоді вже взялися за ремонти. Звичайно, багато де потрібні капітальні, але за браком коштів робили косметичні. Ремонтували підлоги, системи водопостачання та каналізації. Старалися знаходити кошти, де тільки можна. Ворончинська сільська рада капітально відремонтувала ФАП у селі Студині, долучившись до проекту ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду». Щуринська амбулаторія виграла грант благодійного фонду «Європейський вектор» для реалізації проекту енергозбереження на умовах співфінансування з місцевою громадою. Тож, 10 тисяч гривень виділила Щуринська сільська рада, 22 тисячі – «Європейський вектор». Завдяки цим коштам вдалося завершити заміну старих вікон енергозберігаючими.

Дбали і про технічне забезпечення. Два кардіографи «прописалися» в Доросинівській амбулаторії загальної практики сімейної медицини та Рожищенському ЦПМСД.

Планували зробити стерилізаційний центр, але казначейство, видно, вважає, що з цим можна почекати. Наразі відремонтували стару стерилізаційну апаратуру в усіх амбулаторіях.

В планах – створення двох амбулаторій сімейної медицини у Рожищі та Кременці. У райцентрі проектна документація готова, чекаємо фінансування від Світового банку, аби розпочати реконструкцію приміщення під лікарську амбулаторію. Наступний крок – амбулаторія в Кременці.

На фото: народний депутат України Сергій Мартиняк вручає Володимирові Мосійчуку ключі від німецького реанімобіля

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024