Кабмін вирішив підвищити мінімальну зарплату у липні 2016 року

06 Червня 2016, 08:00
5048

В Україні з липня може в 1,5 рази підвищитися мінімальна зарплатня. Разом з цим від розміру соціальних стандартів більше не буде залежати тарифна сітка зарплат у бюджетників. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева та оприлюднив сайт BusinessUA.

“Ми відпрацьовуємо сценарій збільшення мінімальної зарплати в півтора рази. Але для цього потрібно відмовитися від деяких міфів, які існують, з якими наша країна живе вже 25 років”, – заявив чиновник.

На даний момент Кабінет Міністрів готує законодавчу ініціативу про підвищення мінімальної зарплати з 1 липня цього року. “Ми до соціальних стандартів прив’язали перший тарифний розряд в бюджетній сфері. Тобто якщо ми підвищуємо прожитковий мінімум, потрібно підвищувати перший тарифний розряд і всю сітку тарифну… Потрібно відв’язатися від прожиткового мінімуму, підвищити мінімалку, тоді небюджетна сфера йде вперед – і ми починаємо підтягувати до неї бюджетну. Коли вони пішли вгору, тоді ми піднімаємо прожитковий мінімум. Ось і вся логіка. Тобто ми знімаємо кайдани і відпускаємо заробітну плату “, – заявив міністр.
За оцінками уряду, на підвищення соцстандартів виділять 4,5 млрд гривень.

Коментарі
06 Червня 2016, 18:47
Як ціну на газ підняти - то зразу в 7 разів. Як заробітну, то МОЖЛИВО, в півтора рази. А може й того ні.
07 Червня 2016, 12:36
"За справедливість", от навіщо таке писати, всі добре знають чому підняли ціну на газ і скільки за нього платять насправді, всі сидять на субсидії, дуже велика частина людей тепер сплачує за газ менше ніж платила до підняття, а те що люди з віллами двох - трьох - чотирьохповерховими почали платити за газ повну ціну нічого поганого немає. Хочуть підняти мін. зарплату - молодці, тільки щоб добре все прорахували і не вийшло, що на скільки підняли зарплату на стільки піднялися й ціни.
29 Червня 2016, 21:30
У нашій країні чиновники думають лише щоб собі підняти зарплати, а люди нехай як хочуть живуть. Ми як їхні слуги, а не навпаки.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024