Стихійна торгівля: помилувати чи покарати?

02 Червня 2016, 15:40
3373

Проблема стихійної торгівлі для райцентру не нова. Вирішити її повністю, завдання, погодьтесь, не з легких. Адже люди просто не розуміють, що це не забаганка когось із чиновників, а порушення правил благоустрою міста, за що можна отримати покарання і штраф. Мабуть, через лояльність міської влади, незаконна стихійна торгівля навколо ринків не зменшується.  Неодноразово міський голова В’ячеслав Поліщук та його заступник Іван Лукасевич  проводили роз’яснювальну роботу, проте продавці на стихійному ринку «по доброму» не здаються.

- Люди свідомо порушують правила благоустрою, - коментує заступник міського голови Іван Лукасевич. – Згідно яких, розташовувати об’єкти торгівлі заборонено на усій території  міста, крім спеціально призначених для торгівлі місць: магазинах, ринках, кіосках. А вони стоять, наприклад,  під житловим будинком сімʼї Іваничків поблизу стоянки автомобілів ПП Безверхого на тротуарі в парку біля Богдана Хмельницького. Ми неодноразово попереджали продавців, але чули у відповідь «ми тільки сьогодні, дайте нам доторгувати» і тому подібне. Проте, наступного дня чи четверга - віз знову на тому самому місці.

Продавцям в парку біля Богдана Хмельницького пропонували переміститися в павільйон, який розташований між кафе «Шанс» та торговим центром «Велес». Проте такий варіант продавців не влаштовує. На їх думку, покупці туди не підуть.

Міра покарання згідно ст. 152 КУпАП вiд 07.12.1984 № 8073-X за порушення  державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (це 340 - 1360 грн) і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн).

Тому, напевно, пора задуматися, чи варто так ризикувати й надалі. Бо, за словами Івана Михайловича, міська рада звертатиметься до правоохоронних органів та спільно вирішуватимуть болюче питання. Оскільки усні попередження, не діють, і продавці й надалі не дотримуватимуться відповідних правил, на них складатимуть адмінпротоколи, відтак штрафуватимуть. І так до тих пір, поки продавці не усвідомлять, що працювати потрібно на законних підставах. 

Коментарі
02 Червня 2016, 20:52
Ха-ха насмішили. Налякали йожика голою ср.. Як торгував так і буду. Бу га га
02 Червня 2016, 21:19
Пане Автомайдан це ти?
02 Червня 2016, 23:30
так
03 Червня 2016, 02:14
Безверхий їм забашляв, продажні тварЄ.
03 Червня 2016, 02:19
Що-що, а огидні прізвиська наші люди придумувати вміють. А от себе певно не бачать. Гидота!!! А штрафувати потрібно вже давно!!!! Під церквою влаштували базар - посоромились би.
03 Червня 2016, 02:54
Давно вже пора навести порядок зі стихійною торгівлею і тут має втрутитись і місцева влада і правохоронці. Якщо говорити про базар почетвергах, то це один день в тиждень, а біля Богдана Хмельницького цей безлад щодня. На що тільки дивиться місцева влада- і зупинка, і торгівля продуктами, все на дорозі, ні пройти, ні проїхати. Ще й хамлять, бо в них товар на дорозі лежить, а ми бачиш там стоїмо. Розганяти всіх і штрафувати. Моє ж колись бути порядок. Хто хоче щось купити, піде і в павільйон.
03 Червня 2016, 12:21
На даний момент у місцевої влади зв'язані руки. Виписувати штрафи, "Розганяти" і взагалі дивитись за порядком - повинна нова поліція, якої 2 роки не було зовсім, а зараз дуже повільно вступає в свої повноваження. Голова неодноразово давав розпорядження та нема кому їх виконувати...
03 Червня 2016, 13:57
Повністю згідна із Рожищанкою. Пройти біля Хмельницького неможливо! На тебе дивляться як на ворога, бт ти ВІДІТЄЛІ йдеш по тротуару, а він ОКАЗУЄТЬСЯ прилавок!
03 Червня 2016, 14:28
Шановні мер і депутати,створити муніципальну поліцію, що слабо? Чи невистачає розуму?Чи невистачає політичної волі?
04 Червня 2016, 05:08
Подав заяву Поліції про порушення ПДР біля парку Хмельницького, одночасно намагався звернути увагу "поліціянтів" на незаконну торгівлю на тротуарах, а виявилось, що старі "мєнти" замість виконання приписів Закону, поновляються на посадах через суди не пройшовши переатестацію!!!
04 Червня 2016, 15:06
Матушка хоч би мала якусь совість <br/>Свята така ходить <br/>А бідним людям які не мають грошей на хліб не дає заробити <br/>Стидалася б вже ..<br/>Того року виходила і перевертала людям столи ,<br/>І плюс все в калюжі падало <br/>Хіба настоящя матушка таке може зробити ? <br/>ІУДА настояща !!!!!!!!!!!!
04 Червня 2016, 23:23
це правда, що на площі біля парку Хмельницького не можна пройти. Я все розумію, але коли не можна сісти навіть в маршрутку, то вже - вибачайте! А на рахунок матушки - вона така сама людина, з емоціями. оголошення на паркані про штраф не допомагають! як з людьми ще говорити?
06 Червня 2016, 15:41
А чому за порядком не слідкує самооборона? Їм же до всього діло. Якщо можуть ганяти браконьєрів на Кубанях, хоча є відповідні служби, то значить можуть і вулицю від стихійних торгівців очистити. Я так розумію: якщо не може, чи не хоче поліція, то у самооборони є 2 варіанти: 1. Таки змусити поліцію навести лад з цим. 2. Самим навести лад без поліції. Але варіант 2 не пройде - так би мовити головний автомайданівець - це один з основних СТИХІЙНИХ ТОРГІВЦІВ, ВСЕ ЖИТТЯ КОНТРАБАНДИСТ. Плюс податки хай інші платять. Це не для мене.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024