Порода свиней ландраси: смачно, корисно і без жодної хімії

30 Травня 2016, 23:20
9458

Днями стало відомо, що саме у Рожищенському районі вирощують найбільше свиней. Втім, як відомо, ця праця не легка і потребує чимало зусиль. В Район.Рожище вирішили дізнатися, як воно вирощувати м’ясні породи свиней.

Декому ця справа здасться зовсім легкою, але то лише на перший погляд. В родині В’ячеслава Семенюка з Іванчиць такий досвід є: господар вирощує беконну породу – ландрас.

Такі поросята вартують дорогувато. Гурмани люблять їх м’ясо за ніжність і соковитість, ця порода має не великого прошарку сала.

Утримувати їх там, де є справді умови – не важко. Втім, про хороший хлів подбати все ж таки треба.

Доглядає за свинками зять господаря Василь Бондарчук. Тваринки чисті, охайні. Годують худобу двічі на день так званою «манкою»: зернові дрібно мелють, і одразу вимішують з водою. Потім отриману кашу вимішують з зеленню і годують свиней. Варто зазначити, що в їжу не додають жодної «хімії», тобто їдять поросята натур продукт.

«Преміксів» ми не використовуємо: моркву, бурях, все що на городі є – все вони їдять. А нащо? За 9-10 місяців така свиня набирає 100-130 кілограм», - коментує фермер

На таку продукцію є попит: до Великодня міні-ферма Семенюків налічувала 50 голів свиней, тепер лишилося – 23.

«Було дуже багато замовлень на Пасху, всі старалися придбати м’ясо до святкового столу. Тепер лише травень, а вже маємо замовлення на Різдво. Ціна на м’ясо - помірні», - розповідає Василь Бондарчук

Хоч державні мужі і «душать» фермерів непосильними податками, втім, на даний момент ще поки цим займатися вигідно. Тож хочеться сподіватися, що тим людям, які не побоялися відкрити власну справу та працювати на землі дозволять розвиватися і продавати нам, споживачам насправді якісну продукцію.

2

2

2


 

Коментарі
31 Травня 2016, 11:22
Ландраси, Дюрок, Йорк... В Кобче поїдь, в Кроватку поїдь - там рівень!!!
01 Червня 2016, 23:37
не обдурюйте людей, у вас не ландраси, а петрини, та змішані.Хоч би клітки почистили, а то свині грязні.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024