Святкування Дня міста Рожище потрібно перенести на інший місяць, - В’ячеслав Поліщук

04 Серпня 2015, 11:28
2458

Поки у Луцьку фестивалять мало не щотижня, у Рожищі вже другий рік поспіль не відзначають День міста.

Хоча міський голова В’ячеслав Поліщук запевняє, що в перспективі таке свято буде.

Раніше День міста рожищани відзначали на свято Івана Купала. Пізніше, починаючи з 2012 року, з ініціативи тодішнього міського голови Афгана Алієва свято перенесли на останню неділю липня.

Мешканці райцентру пам’ятають як тоді на центральній площі відкрили фонтан, були виступи музичних і співочих колективів, дитячі забави, караоке і дискотека. Найбільш активні громадяни нагороджувались почесними грамотами і подяками. Свої нагороди отримали переможці конкурсів у номінаціях «Найкраща садиба», «Найкраще озеленення балкону», «Найкращий торговий заклад», «Найкращий нарис про Рожище», «Юний талант року» тощо. Цього року свята як такого не відбулось. Багато рожищан дізнались про те, що у них День міста із смс-привітань від Київстару.

Міський голова В’ячеслав Поліщук не проти, щоб місто мало своє свято, але вважає, що його треба перенести на інший місяць. Він вважає, що остання неділя липня – не найкращий час для проведення дійства. Справа в тім, що основний тягар щодо забезпечення музичних номерів лягає на Будинок дитячої творчості. А зараз у дітей канікули і їх важко зібрати. Незрозуміло, який «святковий» настрій і у вихователів, які як й інші працівники освіти потерпають від безгрошів’я. Фінансування як такого немає, усе раніше відбувалось завдяки ініціативі меценатів, батьків дітей, юних співаків і музикантів, просто небайдужих громадян. Інша причина – коли війна на Сході країни, людям сьогодні не до свята.

«Я вважаю, що День міста був. 31 травня відбувся благодійний ярмарок «Рожище – місто патріотів». Це гарна практика. Люди зустрілись на площі, відпочили… Окрім того ми зібрали 12 тисяч для потреб армії. Так, іде війна, вбивають людей. Але поки у нас мир, ми повинні відпочивати, спілкуватись і робити гарну справу», - впевнений міський голова.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024