Уряд заборонив проїзд дорогами України великотоннажним автомобілям

16 Травня 2016, 14:10
1252

Держава повертає контроль над дорогами України, - про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ефірі програми «Подробиці тижня» на телеканалі Інтер у неділю, 15 травня. 

Коментуючи ситуацію із поверненням на дороги вагового контролю, Міністр зазначив, що ситуація, коли замість дозволених 40 тонн перевізник везе 60-130, є неприпустимою.  «Держава не вводить нових правил для перевізників - ми вимагаємо дотримання українського законодавства, норми якого щодо максимально дозволеного навантаження діють вже давно, - підкреслив Міністр. - Раніше держава закривала на це очі, перевізники возили, як хотіли, що призвело до такої ситуації з дорогами, яку ми маємо сьогодні». Міністр також навів приклад Білорусі, зазначивши, що першим кроком влади щодо наведення порядку на дорогах та покращення якості автошляхів було якраз запровадження вагового контролю та введення високих штрафів за порушення правил перевезення вантажів. «Ці норми будуть діяти однаково для всіх. Ми спеціально розпочали контроль поки що вибірковий, на Півдні України, оскільки в нас є певні обмеження і по грошах, і по техніці. Ми пояснюємо всім: машини з навантаженням більше 40 тонн дорогами України їздити більше не будуть», - заявив Володимир Омелян.  

«У нас непростий спадок: в Україні близько 170 тисяч кілометрів доріг, з них 90% знаходяться у безнадійному стані. Цього року більше 19 мільярдів гривень виділено на відновлення українських доріг», - зазначив Володимир Омелян.

За словами Міністра, з цією метою буде створена моніторингова група, яка відстежуватиме всі тендерні закупівлі, якість виконаних робіт. Робочою групою при Міністерстві також буде створено інтерактивну карту, де кожен зможе розмістити фото та відеоматеріали, які ілюструють наявність тих чи інших проблем на українських автошляхах.

Міністр інфраструктури України окремо наголосив, що мають відбутися системні зміни: «Прем’єр-міністр України провів велику нараду за участі депутатів, є чітке розуміння, що для того, щоб переламати ситуацію, нам треба змінити підходи. Має бути створений дорожній фонд, має відбутися децентралізація Укравтодору – замість неповороткого монстру, який з’їдає купу грошей платників податків, має бути створена невелика мобільна структура, яка б повністю відповідала викликам, які стоять сьогодні перед Україною. Ці зміни ми плануємо доопрацювати протягом літа і прийняти необхідні закони на осінній сесії Парламенту. Якщо нам це вдасться, Україна отримає абсолютно нові дороги, абсолютно іншу якість автошляхів», - йдеться на сайті «Урядовий портал».

Коментарі
17 Травня 2016, 01:17
Ще б на вулиці 1 Травня заборонили ставити ТІР асвальт тріснув, проїхати незручно, людям заважає під вікнами спати шумить! Самооборона зверніть увагу!!! Бо вже дістало є стоянки для такого транспорту!!!!!
17 Травня 2016, 02:26
а чо самооборона і самооборона. шо, поліції ма?
17 Травня 2016, 11:08
Поліція проїзджає мімо ніби не помічає!!!
17 Травня 2016, 11:13
не помічає, бо тіпа авто не порушує.. сплошної там нема, знаків про заборону зупинки/стоянки також... напишіть заяву в дежурку і вони обов"язково відреагують. тіко нада буде ПІБ своє засвітити )
18 Травня 2016, 00:26
а ПІБ світити не хоцца,краще самооборона,краще жар чужими руками! От так і всюди,та у всьому у нашій державі.Дорожні МЄНТИ бабкі отримують за те,щоб порядок на дорогах наводити і нехай ВИКОНУЮТЬ покладені на них функції!
18 Травня 2016, 01:28
Ой.... Та ви що... "Самооборона, зверніть увагу"... А потім: "уууу... Бігають, скрізь носа пхають, зайнятись їм нема чим!!! Яке їм до того діло"... Люди, ви б визначилися... Або, саменькі-саменькі... Підійшли до водія, висловили невдоволення... І потюпали в тому напрямку, в якому він вас послав...
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024