На Волині відбулося ЗНО з математики

11 Травня 2016, 21:50
1979

У середу, 11 квітня, на Волині відбулось зовнішнє незалежне оцінювання з математики, - інформує ОПОРА.

  Представники Громадянської мережі ОПОРА уже вкотре долучилися до спостереження за процедурами підготовки та проведення тестування не лише в обласному центрі Волинської області. Спостереженням були охоплені і пункти тестування у смт Маневичі та м. Ковель.

За результатами спостереження було виявлено процедурні порушення з боку уповноважених осіб від РЦОЯО, які працювали у ЗОШ № 25 і НВК № 10 м. Луцька, а також у ЗОШ № 13 м. Ковель. Зокрема, у цих пунктах тестування допуск працівників ПТ розпочався до 9:00, а не як це мало відбутись відповідно до «Регламенту роботи пунктів тестування у 2016 році». Особливо відзначимо м. Ковель, де спостерігач Громадянської мережі ОПОРА зафіксувала перебування працівників у ПТ ще о 8:40.

Відповідно до п. 1  Розділу VI Регламенту, допуск до пункту ЗНО працівників та осіб, уповноважених на здійснення спостереження або контролю за проведенням зовнішнього оцінювання, розпочинається за дві години до його початку.

Грубе порушення було зафіксовано у ЗОШ № 25 м. Луцька, де двоє чергових користувались мобільними телефонами під час проведення зовнішнього оцінювання, що категорично заборонено Регламентом.

Відповідно до п. 8 Розділу IX Регламенту працівникам пункту ЗНО під час проведення зовнішнього оцінювання забороняється користуватися мобільними телефонами, персональними компютерами, електронними приладами, друкованими, рукописними та іншими матеріалами, що не передбачені процедурою проведення зовнішнього оцінювання.

З-поміж позитивних моментів відзначимо, що спостерігачами ОПОРИ не було зафіксовано жодних порушень з боку учасників тестування. У порівнянні з минулими роками, коли під час контрольної перевірки за допомогою металодетектора у абітурієнтів знаходили мобільні телефони та інші технічні засоби, що ставало причиною вилучення абітурієнтів з ПТ, цьогоріч заборонених пристроїв під час використання металошукачів виявлено не було на жодному з ПТ. Крім того, не було зафіксовано жодного випадку спізнення абітурієнтів чи появи без необхідних документів.

Загалом, зовнішнє незалежне оцінювання з математики у Волинській області відбулось спокійно. Не виникало жодних нестандартних ситуацій. Середня явка абітурієнтів у ПТ, де перебували спостерігачі ОПОРИ, становила 94%.






 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024