Жалюзі: як зробити правильний вибір?

16 Липня 2018, 17:40
2609

Жалюзі вже давно стали повноцінною  частиною інтер’єру та являються складовою дизайнерських рішень, удосконалюються з кожним роком.

На даному етапі вони виконують не лише своє основне призначення – захищають від сонячного проміння, сторонніх очей та створюють затишок, але й виконують  функції декору. Та потрібно вміти правильно їх обирати аби вони служили довго і надійно. Підібрати ті жалюзі, які вам найкраще підійдуть можна на http://lameli.cv.ua/.

Жалюзі для вікон із пластику

Якщо у вас вдома пластикові вікна, то скоріше всього, вони мають поворотно-відкидний механізм. Відповідно до цього, варто обрати жалюзі аби вони виглядали гармонійно. Тому для таких вікон ідеально підходять рольштори, які мають направляючі, а також касетні жалюзі. Їх перевага в тому, що вони монтуються прямо на вікно. Такі жалюзі візуально збільшують розмір кімнати, гарно захищають від сонця, їх легко мити і здійснювати будь-які маніпуляції з вікном, при цьому не знімаючи жалюзі. Рольштори зазвичай встановлюють на нижніх поверхах, а касетні жалюзі на більш високих. Горизонтальні жалюзі довговічні, стійкі до вигорань, зручні. Рулонні штори – дуже делікатні і гарні, їх люблять встановлювати в кімнатах таких як зала, вітальня, спальня.

Жалюзі для вікон із дерева

Зазвичай немає особливої різниці між вибором жалюзі на пластикові і дерев’яні вікна. Проте на дерев’яні краще обрати жалюзі, які зроблені із натуральних матеріалів. Вони будуть виглядати органічніше. Дуже гарно підходять для таких випадків горизонтальні жалюзі, що зроблені з бамбуку, дерева. Якщо стеля висока краще обрати горизонтальні, а якщо низька – вертикальні жалюзі.

Жалюзі на балкон

Якщо рами на балконі зроблені з алюмінієвих матеріалів, то не можна використовувати жалюзі, які прикріплюються на стулку. Їх важко змонтувати і ще важче потім нормально відчинити вікно. Також варто пам’ятати, що на балконі чи лоджії часто бувають відкриті вікна і жалюзі будуть скоріше забруднюватись.

На балконі краще не ставити вертикальні жалюзі. Вони візуально зменшать простір, якщо стеля пластикова, то змонтувати їх взагалі буде дуже складно. Найкраще використовувати рольштори, касетні або звичайні жалюзі. Вони не лише візуально зможуть збільшити площу балкону, а й зроблять комфортним відкриття вікон, будуть виглядати естетично.

Що краще: штори чи жалюзі?

Якщо хочете аби в вашій кімнаті було по домашньому комфортно і приємно, то краще вибрати штори. Але штори гірше захищають від сонячного проміння, їх важко підібрати під інтер’єр, з ними складно правильно і якісно провітрювати кімнату, штори можуть накопичувати порохи, зменшують візуально розмір кімнати  та не дають зручного доступу до підвіконня.

А от жалюзі зазвичай легше підібрати під інтер’єр, вони лишають вільним підвіконня, надійно захищають від сонця, з ними легко виконувати маніпуляції з вікнами. В той же час  жалюзі складніше встановити, вони часто асоціюються з офісами чи лікарнями, можуть мати неприємний хімічний запах.

Зробити правильний вибір при купівлі жалюзі доволі складно. Кожен вид вікна потребує жалюзі різних конструкцій і матеріалів. Проте лише вам вирішувати, що саме підійде найбільш ідеально. Лише ви можете знати, що для вас краще: жалюзі чи штори. Прислухайтесь до себе та звертайте увагу і на думку професійних експертів. І тоді ваша кімната стане по справжньому гарною, вишуканою та затишною.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024