Викладача кримінального права з Рожищенського району засудили за хабарництво

29 Липня 2015, 18:44
2131

Луцький міськрайонний суд засудив кандидата юридичних наук, доцента Юридичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Володимира Наливайка до трьох років та шести місяців позбавлення волі за хабарництво. 

Вирок був оголошений головою суду Михайлом Квятковським у вівторок, 28 липня повідомляє hromadske.volyn 

Згідно із оголошеним рішенням суду Володимира Наливайка було впіймано правоохоронними органами на 31-му епізоді взяття хабара. Студенти 2-го та 6-го курсу давали йому винагороди за отримання прохідних балів та складання заліків. Так, судом було доведено, що Наливайко отримував грошові суми у розмірі 100-250 гривень за складання студентами перевірки знань. Про це вони також особисто свідчили у залі засідань. Окрім цього від одного студента заочної форми навчання Юридичного факультету Наливайко отримав 1700 гривень за дипломну роботу.

Сам засуджений упродовж усього судового розгляду справи своєї вини не визнавав. Пояснював, що кошти він отримував від студентів на видавництво книги, в якій, за його словами, він був співавтором. Та ця заява не отримала підтвердження в ході судового розгляду. Суд вважає, що в такий спосіб засуджений хотів увести його в оману для прийняття несправедливого рішення.

Володимир Наливайко каже, що буде звертатися до Апеляційного суду, і вважає, що оскільки суд визнав його хабарником і карає за це, то й люди, що давали йому хабар, також повинні бути покарані.

Прокурор у справі Олег Фощенко не міг сказати, чи отримають покарання студенти, які були свідками у справі і безпосерденьо давали хабар викладачу. Сама судова справа тривала із лютого цього року і завершилася цим судовим засіданням.

Коментарі
01 Грудня 2016, 23:55
Чи це не той Наливайко що був начальником Рожищенськоы мылыцыы? Ото да!
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024