11 липня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

11 Липня 2018, 06:30
Володимир Пелех 3358
Володимир Пелех

11 липня День народження святкує екс-викладач Рожищенської спортивної школи, вчитель фізкультури ЗОШ №3, майстер велоспорту – Володимир Пелех.

З ранього дитинства і по-сьогодні, Володимир Романович, не випускає велосипед з рук. Все своє життя він віддав спорту та тим, хто ним жив. 

Значних успіхів в обласних та республіканських змаганнях з велоспорту Рожищенська ДЮСШ досягла завдяки мудрому та самовідданому тренеру Володимиру Романовичу Пелеху. Навіть збірні команди Волині з цього виду спорту формувалися на базі Рожищенської спорт школи.

Щиро вітаємо іменинника! Зичимо міцного здоров’я, благополуччя, поваги та шани від людей, любові від рідних та близьких, добра, достатку, невичерпної енергії, родинного затишку, радості від рідних на Многая літа!

День ангела святкують: Герман, Іван, Кир, Павло, Сергій.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

У середу, 11 липня 2018 року, в календарі два міжнародних свята - Всесвітній день народонаселення та Всесвітній день шоколаду.

11 липня в історії:

  • У 1925 році у Львові організовано Українське національно-демократичне об'єднання (УНДО).
  • У 1933 році в Женеві була прийнята міжнародна конвенція з контролю за наркотиками.
  • У 1941 році в ході Другої світової війни почалася оборона Києва.
  • У 1943 році - відбулися події Волинської трагедії протистояння українського і польського народу.
  • У 2010 році збірна Іспанії вперше стала переможцем чемпіонату світу з футболу.
  • У 2014 році Росія здійснила масоване військове вторгнення в Україну, в результаті ракетного обстрілу з Росії в районі Зеленопілля загинуло 36 українських військових.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Православні християни моляться перед чудотворним образом Пресвятої Богородиці “Троєручиця” і згадують у молитвах Перенесення мощей безсрібників Кира та Іоана. Завершується Петрівський (Апостольський, Петрів) піст або Петрівка. 

Погода: Сьогодні очікується +19..+27 °C , без опадів, легкий вітер. Завтра: +22..+27 °C , зливовий дощ, слабкий вітер.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять преподобних Сергія і Германа, Валаамських чудотворців. З цього дня вже можна копати ранню картоплю. У минулі часи помітили, що напередодні Петрового дня (12 липня) сонце незвичайно горіло, розливалось фарбами. У цей день наші пращури слухали зозулю: якщо вона переставала кувати - зима рано прийде.

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!


 

Коментарі
11 Липня 2018, 13:02
Романович ВІТАЮ!!!
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром