Топ-5 порад, як не переїсти на Великдень

02 Травня 2016, 19:35
3108 Джерело: Інтернет

Великодній стіл українців завжди багатий на смачні страви. Яскраві крашанки, печене м'ясо, пухкі паски – усе це вже давно стало невід’ємною частиною свята Христового Воскресіння.

Серед стількох спокус не кожному вдається безболісно вийти з передсвяткового посту і не з’їсти надто багато зайвого.

Район.Луцьк зібрав 5 найкращих порад консультанта з харчування, як правильно вийти з посту і залишитися здоровим.

1. Виходити з посту потрібно дуже обдумано та поступово. Важливо не одразу вводити у раціон усі продукти харчування. Констультант з харчування стверджує, що не потрібно одразу «кидатися» на свячену їжу, намагаючись з’їсти її усю.

2. Наступне, на що потрібно звернути увагу – поєднання продуктів. Людський організм не здатен виділити стільки ферментів, щоб «опрацювати» великодні страви. Для того, щоб не перевантажити себе, потрібно споживати продукти роздільно. Категорично не можна поєднувати м’ясні страви з тими, у яких є тісто. Якщо ви з’їли білки або м'ясо, то іншу їжу собі можна дозволити не раніше ніж через 2 години. Для 2 і 4 груп крові цей час продовжується ще на годину, адже їхня ферментна база біологічно слабша.

3. Варто зважати і на порцію, яку ви з’їдаєте за один прийом їжі. Для чоловіків рекомендують вживати від 160 до 250 грамів, а для жінок – від 130 до 180 грамів. Окрім того, консультант з харчування радить зважати і на кількість пережовувань, щонайменше 32 разів. При цьому їжа повинна знаходитися у ротовій порожнині від 6 до 30 секунд.

4. Після довгого посту категорично забороняється вживання алкоголю. Лише вино залишається тим напоєм, яке може бути присутнім на правильно організованому великодньому столі. Варто зауважити, що залежно від віку, статі та ваги допустимо вживати від 180 до 350 грамів виноградного напою. Окрім того, калорійність будь-якої їжі у поєднанні з алкоголем підвищується більш ніж у два рази.

5. Для тих, хто переїв консультант з харчування радить утриматися від їжі на весь наступний день. Ще варто пити багато рідини, бажано чистої джерельної води. Хорошим варіантом очистки консультант також вважає пиття з великою кількістю вітаміну С, тепла вода з лимонним соком. Для 2 і 4 групи крові ефективнішою очисткою вважається відвар льону без кісточок.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024