Чому рожищани скептично ставляться до створення ОСББ?

01 Травня 2016, 19:00
ОСББ по вул. Незалежності, 96 1846
ОСББ по вул. Незалежності, 96

Тільки ледачий, або повністю байдужий громадянин нині не нарікає на комунальні служби, які не справляються з ремонтом будинків, каналізаційних мереж, дахів і під’їздів.

Невеликі комунальні підприємства, як, скажімо, у Рожищі, не мають достатніх коштів на вирішення цих проблем. До того ж, якщо певні ремонтні роботи і відбуваються, то мешканці будинків не завжди задоволені їх якістю.

Досвід великих міст, зокрема, Луцька, підтверджує, що там, де були створені ОСББ (Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків), у мешканців будинків з’явилась можливість значно поліпшити умови проживання і позбутись монополії жеків, які диктували мешканцям свої умови і тарифи на послуги. 

Але все це гарно виглядає у порівняно нових багатоквартирних будинках зі ще не зношеною системою комунікацій, новими покрівлями і сходовими клітками. Інша справа – старі будівлі 50-70 років, більшість з яких десятки років не бачили капітального ремонту. Саме таких більшість у Рожищі.

Кореспондент Район.Рожище зустрівся з членами деяких ОСББ міста та тими містянами, хто хоче організовуватися в ОСББ, і дізнався, чому заклик місцевої влади створювати такі об'єднання часто-густо мешканцями райцентру сприймається скептично. Детальніше читайте у ПУБЛІКАЦІЇ.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024